Vecka 20 2015

Förskolan Mangofjärilen

Vi startade upp veckan med att utmanas i batikmålning inne i Saladan. Vi hade tänkt och förberett oss med skisser. Väl inne så sprudlade skapandet och vi fick lära oss att använda riktigt batikfärg. Det blev klara sprudlande färger och former på våra egendesignade näsdukar.

På idrotten byggde vi en kuddbana med olika stationer. Från att krypa och hoppa på lava för att sedan förvandlas till olika djur. Vi fortsatte med dansstopp till ”Electric banan band”. Sedan avslutade vi med avslappning till lugn musik.

Varje dag efter maten så har vi läst kapitelboken ”Ronja rövardotter” och hennes äventyr i Mattisskogen. Barnen följer boken med spänning och stark intresse.

På hela skolan sjunger har vi övat på sångerna till avslutningen. Även när vi hade thai så övade vi på Sharons thailändska fruktsånger.

Lill och Sharon

1-4:an Hajen

Den här veckan har vi gjort något väldigt roligt. Vi åkte till Saladan och gick in en studio där man kan måla egna saronger. Vi målade först med blyerts och därefter fyllde vi i med varmt flytande vax. Eleverna hade förberett detta innan genom att göra en skiss på vad de ville ha för motiv. Därefter fick vi färglägga med vackra färger. Resultaten blev fantastiska konstverk och underbara minnen.

På idrotten åkte halva klassen med Olof och Kokosnöten till Slow Down. Där var det pingisturnering och bad som stod på schemat. Alfred vann hela turneringen och vann en glasskula.

I klassrummet arbetar vi massor med våra egna planeringar. Vi gör klart påbörjade projekt och kompletterar kunskapskrav med enskilda arbetsområden och repeterar. Vi har haft microlektioner om subtraktionsalgoritmer, vi har arbetat med positiva egenskaper och pratat om värderingar.

Ha en strålande helg!

Linda 

5-9:an Kokosnöten

Kokosnöten har under veckan bestått av 3 elever, men vi har haft gästspel av elever från Hajen, vilket varit väldigt trevligt.

Vi har i huvudsak arbetat med våra individuella planeringar, men en del gemensamt har vi gjort. Grej of the Day var Kristi Himmelsfärd, och eleverna fick ledtråden ”Luftburen frälsare”.

På måndagen hade vi en engelskdag. Inget annat än engelska var tillåtet. Vi såg filmen Hope and Glory, och diskuterade denna. Eleverna fick sedan en skrivuppgift. Denna dag spann vi även på under Salan-samlingen på fredagen.

På tisdagen hade vi idrott på Slow Down och genomförde en bordtennisturnering. Den yngre eleven fick lika många poäng som det skiljde i årskurser och Alfred från Hajen vann den eftertraktade glasskulan.

På torsdagen tog skolbussen oss till Saladan där vi arbetade med att trycka batik på sarongtyger. Vilka vackra kreationer det blev!

Tack för denna vecka!

Olof