Vecka 20 2014

Förskolan Fjärilen

Vi började med att treåringarna startade upp veckan med batikmålning i Saladan. Alla fyraåringar åkte in dagen efter och målade. Det blev färgsprakande målningar av vattenbubblor, Shivas ögon och solen på Koh lanta.

Vi har lekt vårdcentral, bakat med play-do deg, spelat spel och gjort pärlhalsband. Vi fortsätter arbeta med barns inflytande då de kan vara med och påverka verksamheten genom att välja.

När vi hade hela skolan sjunger övade vi på sommarsånger. Vi sjöng nationalsången på svenska och på thailändska. Vi gjorde också några rörelsesånger och spelade på trumma.

I veckan har vi haft avslut för tre barn som slutade och de tackades av i Salan förra veckan. Vi önskar våra vänner lycka till när de möter våren hemma.

Vi har haft Thai med Sharon. Självklart kom vår vän Doeramon som bara kan prata thailändska. Vi övade enkla fraser och lekte en lek med kommandon på thailändska.

På fredagen tackade vi av ett barn som slutar på Fjärilen och önskar honom lycka till!

Ha en jättefin helg!

Lill, Sharon 

 

 Snäckan

Nu är det bara två veckor kvar tills vi har skolavslutning. Tänk vad veckorna går snabbt här på Koh Lanta. Många elever och pedagoger har åkt hem till Sverige.

I min klass är det bara sex elever kvar i åldrarna 7-11 år. Vi har det mysigt tillsammans. Alla elever arbetar med att slutföra sina olika planeringar. Under en lektion kan det arbetas med islam, nya testamentet, fotosyntesen, multiplikationstabellen, addition och skriva klart en berättelse.

Men vi försöker också göra extra trevliga saker nu när skolan närmar sig sitt slut.

I onsdags hade vi en heldag på Slow Down. Vi badade och hade roliga lekar i poolen. När det var lunch gick vi till en restaurang som heter Koala och åt lasagne, kycklingspett och lite annat smått och gott. Efter det hade vi vila och eleverna fick läsa i sina medhavda böcker. Sedan var det dags för aktiviteter i poolen igen. Det var en samling väldigt nöjda barn och vuxna som gick hem den dagen.

Ha en bra helg önskar

Lovisa och Pia

5-9:an Kokosnöten

Sista veckan för mig att skriva veckobrev från kokosnöten. Två dagar med elever, måndag och tisdag, och det är Hanna och Bella som är sist kvar. Vi bestämde att vi skulle ha en riktigt mysig sista dag tillsammans. Vi tog mopparna ner till södra Koh Lanta eftersom tjejerna inte varit så långt ner. En härlig tur på 45 minuter i gassande sol, tur att det fläktar så bra när man kör moppe. Väl framme vid vårt mål så kunde vi konstatera att det var stängt så det var bara att vända hemåt igen. Vi stannade på hemvägen för att äta tidig lunch på franska bageriet. Det smakade mycket bra. När vi kom tillbaka så var det dags för massage. Våra fötter och axlar fick sig en härlig massage och efter det så var det dags för tjejerna att åka hem, det kändes så konstigt. Där försvann de sista eleverna och kvar är jag. Tack tjejer för en fantastisk dag och ett helt underbart år.

Det känns mycket vemodig att det snart är slut på ett helt fantastiskt år här på skolan. Jag har haft så många härliga möten med trevliga och mysiga elever, föräldrar och kollegor. Vi har tillsammans skapat minnen som både de och jag kommer att minnas för en lång tid framöver. Jag har fyllt på min ryggsäck med många nya erfarenheter som jag kommer att ta fram när jag återvänder hem till Sverige. Jag har lärt mig nya saker varje dag här nere och det har varit väldigt spännande att få uppleva vardagen i en annan kultur. Koh Lanta kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag vet att jag kommer att längta tillbaka hit och det liv som man levt här på ön.

Stora kramen till er alla som gjort min tid här så fantastisk, må så gott och var rädda om er.

Pia