Vecka 2 2019

Vårterminen 2019 är igång och vi säger varmt välkomna till Lilla Svenska Skolan till alla nya och gamla elever och föräldrar! Vi är glada att vi får starta upp en ny termin på våra två fantastiska skolor här på Koh Lanta tillsammans med er.

Här i veckobrevet kommer ni under terminen kunna läsa lite om vad som händer i de olika grupperna på våra skolor. Veckobrevet läggs ut i slutet av veckan, så glöm inte att kika in här med jämna mellanrum! I terminens första veckobrevet tänkte vi presentera vår verksamhet och ge en kort sammanfattning av vad vi gjort under uppstartsveckan.

Lilla Svenska Skolan startades 2006. Då hade vi en skola som låg på Baahra området på Klong Dao. Allt eftersom åren gått har fler och fler familjer sökt skolplats hos oss. Så från och med läsåret 2016/2017 har vi två skolor. Båda skolorna ägs av Hans och Agneta Isaksson som även äger och driver Slow Down.
Rektor och ansvarig för verksamheterna är Kattis Johansson.

Vår helårsskola ligger på Baahra området i mitten av Klong Dao stranden. Den skolan öppnar i augusti och har öppet till slutet av maj. På skolan går elever från förskola upp till och med gymnasiet. Antalet elever och antalet grupper varierar under läsåret, men just nu är våra elever fördelade på 12 olika grupper.
Vår säsongsskola ligger på Slow Down området på södra delen av Klong Dao. Den skolan öppnade upp för säsongen i onsdags och har öppet till och med vecka 13. På Slow Down skolan går elever från förskola upp till årskurs 5 i totalt fyra undervisningsgrupper.
I onsdags klockan nio var det många glada, förväntansfulla och lite nervösa elever som kom till våra två skolor. Vi började dagen med gemensam morgonsamlingen och presentation.
För att alla elever ska känna sig trygga, lära känna varandra och lära sig våra rutiner, har vi den här veckan, på båda skolorna, haft fokus på att jobba med olika typer av lära-känna-övningar och gruppstärkande övningar. De flesta grupper i skolan, har även börjat jobba med sina skolämnen.

Det har varit en toppenbra start och nu ser vi med glädje fram emot en härlig tid tillsammans med er!