Vecka 2 2018

Hej på er!

Vi säger varmt välkomna till Lilla Svenska Skolan till alla nya och gamla elever och föräldrar! Vi är glada att vi får starta upp en ny termin på våra två fantastiska skolor här på Koh Lanta tillsammans med er.

Här i veckobrevet kommer ni under terminen kunna läsa lite om vad som händer i de olika grupperna på våra skolor. Veckobrevet läggs ut i slutet av veckan, så glöm inte att kika in här med jämna mellanrum! Just i det här första veckobrevet tänkte vi presentera vår verksamhet och ge en kort sammanfattning av vad vi gjort under uppstartsveckan.

Lilla Svenska Skolan startades 2006, med visionen att det ska vara en skola i liten skala, nära det thailändska samhället och till låga kostnader. Den ska vara tillräckligt stor för att alla barn skall ha möjlighet att träffa kompisar i ungefär samma ålder, men inte så stor så att den blir opersonlig och storskalig. Det ska helt enkelt vara ett långsiktigt alternativ med hög pedagogisk kvalitet, personlighet och trivsel. Vi vill naturligtvis också ta till vara det fantastiska lärotillfälle som erbjuds genom att vi befinner oss i ett annat land. Vi lär oss om Thailands fantastiska djurliv, den spännande naturen, kulturen, religionen, språket, människorna och maten.
När skolan startades fanns det bara en skola, men från och med förra läsåret har vi två skolor. Båda skolorna ägs av Hans och Agneta Isaksson som även äger och driver Slow Down.
Rektor och ansvarig för verksamheterna är Henric Malmvall.

Vår helårsskola ligger på Baahra Bungalows i mitten av Klong Dao stranden. Den öppnar i augusti och har öppet till sista veckan i maj. På skolan går elever som är från 3 år upp till 16 år. Vi har alltså grupper från förskola upp till åk 9. Antalet elever och antalet grupper varierar under läsåret, men just nu är våra elever fördelade på 12 olika grupper.
Vår säsongsskola ligger på Slow Down området på södra delen av Klong Dao. Den skolan öppnade upp för säsongen i onsdags och har öppet till och med vecka 13. På Slow Down skolan går elever från förskola upp till årskurs 6 i totalt fyra undervisningsgrupper.
I onsdags klockan nio var det många glada, förväntningsfulla och lite nervösa elever som kom till våra två skolor. Vi började dagen med gemensam morgonsamlingen och presentation.
För att alla elever ska kännas sig trygga, lära känna varandra och lära sig våra rutiner, har vi den här veckan, på båda skolorna, haft fokus på att jobba med olika typer av lära-känna-övningar och gruppstärkande övningar. Vi har lekt namnlekar, sjungit sånger, intervjuat varandra och haft samarbetsövningar. Flera av grupperna har dessutom varit på vår fina strand och haft olika aktiviteter. De flesta grupper i skolan, har även börjat jobba lite med sina skolämnen.

Det har varit en toppenbra start och nu ser vi med glädje fram emot en härlig tid tillsammans!