Vecka 19 2016

Förskolan Mangofjärilen

I veckan har vi fokuserat på att bygga och konstruera. Vi har provat att bygga på höjden utifrån frågorna. – Hur kan man bygga högt? Vilket material kan man använda? och hur gör vi för att bygga det högsta tornet?

Vi provade att bygga högt genom att stapla stolar, kuddar och spel. Vi fick ett högt och svajigt torn. Byggde många olika torn med kapla, platta bokstäver, duplo, sand, spelkort och lådor. Provade också att stapla blandade saker på varandra och att bygga platt och långt.

På idrotten byggde vi en redskapsbana med olika stationer som balans, kryp, hopp och ”snurr-rörelser”. Vi lekte lekar och avslutade med att bygga en fängelsehåla av skolans bandymål.

I onsdags på ”hela Salan sjunger” började vi öva på vårt uppträdande till skolavslutningen. Vi kommer fortsättningsvis att öva ett par gånger i veckan.

Alla elever från snäckan har kommit in och läst sagor för oss den här veckan. Vi har också haft en förälder som deltagit under en dag hos oss. Det blev en mycket uppskattad och rolig dag för gruppen.

Ha en jättefin helg!

Lill och Sharon

1-2:an Snäckan

Det har varit en trevlig vecka med ett flertal aktiviteter både i och utanför skollokalerna.

På tisdagen var Snäckan inne hos Mango-Fjärilen en stund på eftermiddagen och läste för var sitt barn på förskolan. Mysigt!

I onsdags flödade kreativiteten när vi var i Saladan och målade batik. Det blev fantastiska konstverk som barnen kan vara riktigt stolta över.

I och med lektionen om jord denna vecka, så har vi gått igenom och experimenterat kring både luft, vatten och jord. Barnen konstaterade med ett jordprov att jorden på Koh Lanta mest består av sand vilket innebär att vi inte ser vissa växter så frekvent, t.ex. rosor som trivs bättre i lerjord. Växter som trivs bra i jord med mycket sand är palmväxter och kaktusväxter.

På torsdagen var Snäckan och Hajen på heldagsutflykt i närmiljön. På förmiddagen badades det i pool och på eftermiddagen samlades vi, åt lunch och tittade på film hemma hos Lena. Vi tittade på Ronja Rövardotter, en film som man aldrig tröttnar på! Det bjöds på popcorn och andra snacks. Ibland orkar man dock inte sitta stilla så länge som nästan två timmar framför en film så därför fanns det lite andra grejor med i korgen också, för dem som kanske skulle behöva lite paus. Nästan alla satt dock som trollbundna och fröknarna blev rörda o tårögda när de såg de vackra bilderna från svenska skogar.

Lena

3-5:an Hajen

Hej!

Nu när det är lite lugnare på ön har vi verkligen möjlighet att njuta av vår närmiljö. Vi har varit iväg på flera underbara utflykter i veckan.

På tisdagar har vi Hajar långdag, men vi tog med oss vårt arbete till Slow Down. Där blev vi bjudna på lunch och efteråt satt vi och arbetade i var sin sala. Vi hade både enskilt och gemensamt arbete men när det var dags för rast slängde vi oss i poolen. Inte så illa J

På onsdagen åkte vi tillsammans med Snäckan till Saladan och målade saronger. Man använder en teknik som kallas batik, man ritar alla konturer med flytande, hett vax. Därefter färglägger man tyget i alla regnbågens färger och resultatet blir underbara konstverk.

Torsdagen var en riktig lyxdag. Då var vi nere på Southern Lanta och badade och sedan gick vi hem till Snäckans lärare Lena och åt lunch. Vi poppade popcorn och såg på Ronja Rövardotter. Det var en underbar och välförtjänt vilodag efter hårt arbete under ett långt och härligt läsår.

Ha en skön helg!

Linda