Vecka 19 2015

Förskolan Fjärilen

I veckan har vi fokuserat på drama sagor och dramaövningar. Vi har utmanat barnen med olika sagor som vi har gestaltat tillsammans.

På idrotten gjorde vi rörelsesagor som handlade om myror, örnar och att simma under vatten. Sedan avslutade vi med qigong till avslappnande musik.

Förra veckan smakade vi på frukten durien. Det var spännande att en så illaluktande frukt kunde smaka så gott. Den här veckan utmanades vi att smaka rambutan som barnen tyckte hade ett roligt skal och uppfriskande smak.

Mitt i veckan när vi hade hela skolan sjunger fortsatte vi att öva på skolavslutningslåtarna. Sångglädjen sprudlade i Salan. Vi har även målat bilder från sagan om den lilla gumman för att lära sig sagan genom bildspråket. Målet var att barnen skulle kunna berätta sagan hemma för vänner och familj.

Elefanten Chang kom tillbaka till oss på Thailektionen och lärde oss om olika djur. Vi gjorde en lek med miniatyrdjuren för att komma ihåg namnen på dem.

Trevlig helg!

Lill och Sharon

1-4:an Hajen

Den här veckan har vi i Hajen haft ansvar för Salan igen. Eftersom vi har arbetat en hel del med geometriska figurer och kroppar den senaste tiden beslutade vi oss för att spinna vidare på det. Vi har pratat om begrepp, egenskaper, likheter och skillnader mellan de olika figurerna och mellan två- och tredimensionella kroppar. Vi beslutade oss för att göra en hybrid mellan en frågesport och tipspromenad. Eftersom vi nu är blandade åldrar i Hajen mellan 7-11 år så blev det en naturlig spridning på svårighetsgraden, vilket ju passade bra så att alla från förskolan upp till föräldrar kunde delta. Mina fina Hajar gjorde en jättefin insats, trots att vi inte hade så mycket tid på oss att öva presentationer av våra frågor.

Idag var troligen Lucas sista skoldag för detta läsår. Nu skall han hem till Sverige och hänga med sin klass i Göteborg fram till skolavslutning, men han kommer som vanligt tillbaka hit till hösten. Efter ett glasskalas blev det lite kramkalas, även om det nog bara var jag som tyckte det var bättre än glassen J .

Nu är vi i full gång med avslutningssamtalen, det känns lite vemodigt, men samtidigt är det otroligt givande att få sitta och sammanfatta och utvärdera elevernas tid på skolan så som vi gör här. Det är positiva och engagerade elever och föräldrar och det är härligt att få utbyta så mycket feedback.

Men nu tar vi lite helg och njuter av vår vackra ö.

Ha en strålande helg!

Linda 

5-9:an Kokosnöten

Kokosnöten har under veckan bestått av 4 elever, men vi har haft gästspel av elever från Hajen, vilket varit väldigt trevligt.

På tisdagen hade vi idrott på stranden och genomförde olika kullekar och stafetter. Det regnade kraftigt på morgonen, men lagom till vi kom ner till stranden sprack det upp och blev en härlig morgon.

Vi har i huvudsak arbetat med våra individuella planeringar, men en del gemensamt har vi gjort. Grej of the Day var Europadagen, och eleverna fick veta en del om krigsslutet och tanken med det som idag är EU.

På fredagen tog vi avsked av Julia, som lämnar oss för denna gång.

Tack för denna vecka!

Olof