Vecka 19 2014

Förskolan Fjärilen

En ny vecka med lekladdade barn tog sin start i måndags. Vi har byggt lego, pysslat, lekt rollekar, byggt kojor, ritat och gjort pärlplattor.

På idrotten lekte vi lekarna Pomperipossa, fiskarna kommer och spegeln. Vi gjorde vår egen rörelselek om Koh Lanta.

Mitt i veckan när vi hade hela skolan sjunger i Salan tränade vi på svenska nationalsången, Nu grönskar det i dalens famn och Idas sommarvisa till skolavslutningen.

Vi har gjort olika symboler och mönster till batikmålning som vi skall göra nästa vecka i Saladan. Då är det treåringarna och fyraåringarna som skall måla på mindre ramar i två olika grupper.

Förskoleklassen har övat på olika bokstäver, mönster och geometriska former den här veckan. Emilia har haft högläsning för oss och läst inför stor grupp. Alfons har berättat om Pisuas besök hemma hos honom och utflykten till en ö utanför Koh Lanta.

På fredag grattade vi barn som fyllt år i Salan. Vi också tackade av Thea, Alfons, Emilia, Elliot och Ville och önskar dem lycka till.

Ha en fin helg!

Lill, Sharon

 

1-2:an Snäckan

Veckan började med att eleverna fick visa upp egenhändigt gjorda saronger i vår sala. Ni ska veta vad många vackra saronger det var.

Theo och Emma har haft hand om idrottslektionen på stranden.
Vi hade uppvärmning och lekte spökboll. Efteråt var det dags att bada i det underbara blågröna havet.
Om drygt tre veckor är det skolavslutning så vi har börjat öva på de vackra svenska tradionella sångerna som vi ska uppträda med.

Vår klass har blivit en 1-4 nu eftersom elevantalet har minskat på skolan-
Det går nu 10 elever i vår klass. Nästa vecka är det bara sex elever. För då har vi sagt farväl till Emma, Lucas, Leah och Theo.

Vi har ju haft femkamp på stranden också, det var jätteroligt. Våra grenar var, springa med ägg på en sked under tid, kasta ring och boll i en hink, ordjakt och till sist samla så mycket vatten som möjligt med bara sina händer i en hink. Efteråt åt vi grillad korv med bröd.

Lovisa 

5-9:an Kokosnöten

Näst sista veckan med elever, det känns lite vemodigt. Vi har trots allt haft en mysig vecka och eleverna har jobbat flitigt. Det har blivit många diskussioner om allt möjligt. De elever som slutar denna vecka har gjort klart allt sitt skolarbete som de hade med sig, bra jobbat!

På idrotten denna vecka blev det spökboll som snäckans elever hade planerat och som vanligt avslutades idrotten med ett dopp i havet.

I torsdag eftermiddag så samlades alla elever och föräldrar för en trevlig stund tillsammans nere på stranden. Vi hade femkamp och det var riktigt roligt att se hur alla kämpade på tillsammans. Efter femkampen så blev det mingel och grillad korv med hembakt bröd, så mumsigt!

Avslutningen denna vecka stod snäckan för. De bjöd på en härlig musiklek som alla fick delta i. Vi i kokosnöten sa även hej då till Wilhelm och Ida som åker tillbaka till Sverige efter en härlig tid här på skolan.

En riktigt härlig helg önskar jag er alla!

Pia