Vecka 19 2011

Förskoleklassen och 1-2:an Snäckan

Nu har vi slagit förskoleklassen med Snäckan och jobbar ihop på olika sätt hela dagarna.

Måndagssamlingen blev väldigt trevlig idag, vi fick en jättelång redovisning om Hong Kong och om Disneyland, shopping och annat skoj av Emilia.

Efter fruktrasten så åkte vi alla på en hemlig utflykt. Vi skulle rida på elefanter. Det blev både spännande och kul för barnen. På eftermiddagen pratade vi om elefanterna, vi skrev om dagens utflykt och så målade vi elefantbilder i akvarell.

På tisdagen arbetade förskoleklassen och 1:orna vidare med Poppe, vi diskuterade drömmar och önskningar, sedan ritade de sin egen önskning. 2:orna arbetade också mycket med läs och skrivövningar.

Vi hade thaiundervisning tillsammans med Hajen. Vi fick lära oss hur man säger skål, tallrik, glas, sked osv. Vi fick också göra det praktiskt genom att forma det i modellera. Vi arbetar vidare med våra thailandsforskning. Nu forskar vi även om elefanten. Vad den äter och dricker bland annat.

På onsdagen hade vi idrott i en pool. Vi var på Sai Naam hela förmiddagen och övade både på att simma och hoppa ifrån kanten. Vi plockade upp saker ifrån botten och vi övade på att dyka. Sedan fick vi en god överraskning, glass!
Vi hann även med matte och sångsamling under dagen.

Torsdagen var det återigen dags för läs och skrivövningar för alla barnen.
2:orna hade tyst läsning och sedan jobbade de individuellt, 1:orna gjorde det sista med boken om Poppe, de provade en massagesaga.

Vi forskade vidare om elefanten, hur det är att vara en elefantunge och allt eftersom de blev färdiga jobbade de vidare i sina matteböcker.

Dagen avslutades med ett kramkalas för Karl J. Han åker hem idag. Så det var godis och film på eftermiddagen idag. Tack så mycket Karl, och ha det jättebra i Sverige.

Fredagen inleddes med utematte och vattenvolym, de fick jobba praktiskt.
Efter rasten var det läxläsning, de hade varsin favoritleksak med sig som de visade kompisarna. Så klart ville de sedan leka med dem en stund.

Sedan forskade vi vidare om elefanter, denna gång skrev de om hur elefanter använder sin snabel. En stunds högläsning hade vi också före lunch.
Sist tittade vi på en liten elefantfilm och på Djungelboken.

Så avslutades veckan med samling i Salan. 6-9:an Bananen lät oss vara med om en frågetävling om Thailand. Vi tävlade i tre lag, barnen, föräldrarna och lärarna möttes i en hård kamp. Vilken skräll, barnen vann!

Ha en jätteskön helg
Marita och Christina

3-4:an Hajen

Vi rivstartade veckan för alla treor med att börja med de Nationella proven i matematik. Vi gjorde flera stycken prov redan på måndagen. Det är skönt när dom är gjorda tycker vi allihop. Vi är nu nästan klara med alla proven det är bara någon eftersläntrare som varit borta när proven gjorts.

På engelskan denna vecka har vi repeterat kroppsdelarna vi hade ett litet test på detta idag. Alla elever har verkligen jobbat med detta.

Veckans Thailektion handlade det om allt omkring en måltid som bestick, tallrik och glas.

Idrotten var denna vecka på Saai Nam vi lånade deras pool där vi badade och tränade livräddning och klädsim tillsammans med 6-9:an. Det var verkligen tungt att simma med kläderna på. Sedan livräddade vi Erik det var inte lättare det, vi fick testa att livrädda varandra också. Sedan bjöd skolan alla på glass, det var verkligen fillemums det efter allt badande.

Vi har tränat på att tänka logiskt med hjälp av mikrokuberna. Man skall bygga en kub med hjälp av pusselbitar. Några elever hävdade i början på veckan att det var omöjligt men så var DET inte visade sig. Kom gärna in och testa ska vi se hur ni klarar det.

I torsdags sa vi Hej då till Alice som skall åka hem till Sverige och hälsa på ett tag, men sen kommer hon tillbaka nästa läsår. Som vanligt har hon lovat att maila oss så vi vet hur hon har det. Vi tittade på några avsnitt av Mysteriet på Greveholm och fikade. Mysigt värre.

Idag har vi börjat förbereda oss inför skolresan till Phuket nästa vecka, där vi skall besöka barnhemmet Happychild, projekt Gibbonapor och Phukets Akvarium.

Vi tackar 6-9:an för en fin samling i Salan idag, den bestod av frågesport om Thailand.

Då har ännu en härlig vecka här hos Hajarna på Lilla Svenska Skolan tagit slut så nu tar vi helg allihop.

Återstår bara för mig att önska er en trevlig helg//Maria.

6-9:an Bananen

Så var ytterligare en skolvecka över. En vecka som har innehållit massvis med roliga saker både på och utanför skolans område.

Måndagen började annars som brukligt med samling och information om veckan i salan. Därefter drog veckans arbete i gång på allvar.

Zätha har under veckan bland annat gjort en matemnatik prov i algebra som han fick alla rätt på och ritat en fantastisk teckning i bild. Rum i perspektiv hette uppgiften. Viktoria har har också färdigställt en underbart fin teckning i bilden. Hennes uppgift var att rita ett fantasiträd. Hon har också arbetat flitigt med sin spanska under veckan. Natalie har fokuserat mycket på sin No där hon just nu arbetar med syror. Utöver detta har hon fortsatt attt kämpa på med både engelska, matematik och svenska. Filip har under veckan byggt klart sitt Eiffeltorn i tekniken samt börjat läsa en engelsk bok som han sedan skall skriva en recension på. Ulrika hade alla rätt på veckans glosförhör i engelska. Hon har också kämpat på att befästa de fyra räknesäten i matematik.

Utöver allt detta har eleverna också hunnit med att ha thai-undervisning med Rich samt livräddning och klädsim i gymnastiken.

Veckans samling i Salan stod vi i Bananen för. Vi bjöd på frågesport om Thailand mellan elever, föräldrar och lärare. Att eleverna vann denna match kom kanske inte som någon överraskning eller? =)

Hoppas nu alla får en fantastisk och skön helg!

önskar
Erik och eleverna i 6-9:an Bananen