Vecka 18 2016

Förskolan Mangofjärilen

Denna vecka åkte vi alla till Saladan och målade batik på tyg. Vi började redan i skolan med att rita olika mönster som vi sedan tog med oss till batikaktiviteten. En uppskattad och rolig utflykt.

På idrotten hade vi drama. Vi gjorde olika känsloövningar såsom vulkanen, trädgårdsmästaren och spegelleken.

Vi har även fokuserat på matteuppgifter denna vecka, vi har ritat och gissat former, räknat med våra matteknappar, bildat meningar av ord och byggt geometriska former. Vi har spelat tre i rad där vi har mött varandra i alla åldrar.

På fredag uppträdde vi med vårt dramaspel inför publik. Alla barnen hade övat in olika övningar och allt gick toppen. Ett fint avslut på denna vecka.

Ha en varm och härlig helg!

Lill och Sharon

1-2:an Snäckan

Nedräkningen har börjat och vi i personalen, (vi är ju inte så många kvar) har lite försiktigt börjat röja och packa ihop i de tomma klassrummen för att renoveringsarbeten och målning av väggar ska kunna komma igång. Det märks på barnen att de är trötta och vi har i första hand förlagt planeringsarbete och annat teoretiskt arbete på förmiddagarna. I torsdags flyttade vi ut klassrummet till Causarina park. Barnen gick en tipspromenad som handlade om kluriga fakta om djur, och skissade fina teckningar av de vackra omgivningarna. På eftermiddagen var vi alla jättetrötta så vi gjorde något litet arbete klart och sedan kopplade vi av med film, gamla hederliga Emil i Lönneberga.

Det skrivs många diplom nu och i Snäckan bestämde vi att vi skriver till alla som är kvar på samma gång, så är det klart. Barnen är mycket träffsäkra när det handlar om att hitta positiva egenskaper och styrkor hos varandra.

Förutom det egna planeringsarbetet, diplomskrivande och utflykten har vi jobbat med både NO-tema och Thailandstema. No-temat handlade denna vecka om luft och vi har laborerat och vikt papperssvalor och konstaterat att luft är någonting, luft tar plats och luft väger. Luft är dessutom livsviktigt för allt levande

Sedan har det lekts engelskalekar och mattelekar, skrivits dagbok och utvärderats.

Vi har tackat av Kajsa och Vilgot som reser hem till Sverige.

Lena

3-5:an Hajen

Hej!

Vilken underbar vecka vi har haft! Vi har bara varit tre elever men fått jobba stenhårt och har fått massor gjort. Vi har arbetat med teknik och diskuterat skillnader mellan upptäckter och uppfinningar. Vi har resonerat kring olika materials hållfasthet, sett filmer, skrivit och diskuterat olika tekniska lösningar eller uppfinningar som hjälper oss i vardagen.

Nu när det är Thailands längsta värmebölja är det lite tufft att sitta i klassrummen fram emot eftermiddagarna. Det har vi löst genom att ta med vårt arbete till stranden. Vi har varvat stranden och olika pooler som arbetsplats så våra pauser har blivit riktigt sköna.

Igår åkte vi tillsammans med Snäckorna till Casuarina park på Long beach. Där kombinerade vi arbete i skuggan med tipspromenad, lite bad och sprinttävlingar runt parken. En underbart skön förmiddag.

Ha en strålande helg!

Linda