Vecka 18 2014

Förskolan Fjärilen

Den här veckan var det mangofjärilarna som hade ansvar för Salan. Vi välkomnade alla till skolan i måndags och berättade om veckans planering.  Vi har även fått göra batikmålning inne i Saladan. Så vi startade med att göra vårt eget mönster till batikmålningen. Det är förskoleklassen och de äldsta barnen som börjar med batikuppgiften. Vi har intervjuat barnen som skall sluta till deras portfolio och berättat bra saker om varandra. Alla är lika viktiga och man är alltid bra på något. Ett bra sätt att lyfta varandra!

På idrotten gjorde vi en egen rörelsesaga som handlar om Koh Lanta då vi befinner oss i Nationalparken och kliver in i djupaste djungeln. Där möter vi många vilda djur och massor av faror.

På samlingarna har vi fokuserat på matematik och byggt varandras längder. Vi har byggt varandras längder med klossar, kapla och bilar.

Vi har målat elefanter på Koh Lanta och reflekterat över hur elefanter gör. Vi har använt våra händer och gjort handavtryck och sedan utvecklat en elefant.

I omgångar har vi målat batik inne i Saladan utifrån vår ritning. Det var jättekul och superfokus när vi gjorde vår batikuppgift. Det roligaste vi gjort tyckte barnen.

Förskoleklassen har arbetat med bokstäver, minst, störst och vad som är olikt. Emilia har läst en bok för oss alla som hon tränat på hemma. Alla väntar på nästa boktillfälle!

Vi tackade av Maj-Lis, Märtha och Viktor som slutade i Salan. Grattade Lukas från snäckan som har fyllt år i veckan. Sedan fick alla följa med i rörelser i vår djungelsaga.

Ha en toppenfin helg!

Lill, Sharon och Emma

 

1-2:an Snäckan

Den här veckan har vi varit inne i Saladan och tillverkat fina batiksaronger. Alla elever hade med sig varsin skiss hur sarongen skulle se ut. Det blev fina saronger med batikmönster, hundar, katter, hajar, fjärilar och hamstrar.

Vi har haft massage i salan med Enya som bakgrundsmusik. Det var ett trött gäng som masserade varandra. Värmen tar på oss alla så massage och vila var välbehövligt.

I vårt tema om balans har varje elev testat sina egna balans genom att få en ballong balansera på sitt pekfinger. Det var svårt eftersom det fläktade lite och ballongerna hela tiden flög över staketet till grannen. Efter det lekte vi balansleken.

Alfred som har varit på semester i Bali har berättat för klassen vad han gjorde och hur han hade haft det på sin resa.

Nu har Lucas och Clara fått medalj i salan. Det är tråkigt att ta farväl av alla fina elever som slutar. Vi har även firat Lucas som har fyllt år.

Ha en fin helg

Lovisa 

3-4:an Hajen

Den största och mest omtalade händelsen denna vecka är att skolan har fått två nya små husdjur. Det är två dvärghamstrar som får väldigt mycket uppmärksamhet. Efter förslag från eleverna och en lottning så blev namnen Roffe och Rufus. Hajen har fått den stora lyckan att ha buren inne i klassrummet denna vecka. Rufus och Roffe blir verkligen ompysslade!

I veckan har hajen varit inne hos ”de stora” banarena och haft skojig bild tillsammans. De gjorde en dragspelsteckning som resulterade i att beroende på från vilket håll man tittade så blev det två helt olika bilder. Fascinerande tyckte eleverna.

En dag var vi inne på en lokal batikverkstad inne i Saladan. Innan vi åkte dit hade de ritat sitt mönster på ett papper. De målade först med vax och sedan målade de sitt mönster med färg på vaxet. Det blev riktigt vackra saronger, Alla elever visade stolt upp sina saronger på Salan i fredags.

Detta är sista veckan för Hajen. De fyra elever som är kvar börjar i Snäckan nästa vecka. Jag tackar alla elever och föräldrar för ett fantastiskt gott samarbete under läsåret. Nästa vecka är jag tillbaka i Sverige och arbetar där.

Trevlig helg!

Elisabeth

 

5-9:an Kokosnöten

Vi har denna vecka arbetat med kroppen i no, vilka är våra sinnen och hur fungerar de. I so har eleverna arbetat med olika områden. I geografi har det varit att jämföra två länder i Norden och Europakorsord. I samhällskunskap har vi arbetat med området ”Familjer och andra grupper”.

På engelskan denna vecka hade eleverna i uppgift att läsa en bok på engelska för en annan elev. De valde att läsa för Hajens elever och det gick jättebra. Ett bra tillfälle att träna på sitt uttal i engelska.

Vid två tillfällen har vi denna vecka åkt in till Saladan för att måla saronger. Det var svårt men jättekul tyckte alla. Sarongerna blev riktigt fina och många elever ville göra om detta med sina familjer.

Avslutningen denna vecka stod förskolebarnen för. De bjöd på en härlig rörelsesaga som även alla föräldrar fick delta i. Vi i kokosnöten sa även hej då till Mimmi som åker tillbaka till Sverige efter sju härliga veckor hos oss.

En riktigt härlig helg önskar jag er alla!

Pia