Vecka 17 2015

Förskolan Mangofjärilen

Den här veckan har vi fokuserat på matematik. Vi har konkretiserat matten i praktiska sammanhang. Ute på gården har vi byggt kulbanor och på samlingen har vi utmanats med matteuppgifter.

Vi har också varit på bokstavsjakt och letat efter ord som innehåller bokstaven O. Vi kom på många ord när vi reflekterade tillsammans.

I början av veckan kom ”pannkakstanten” på besök med sin tuk-tuk och bjöd oss på thaipannkakor. Vi fick välja mellan två smaker och alla njöt av de goda smakerna.

På idrotten hade hela skolan rörelse tillsammans. Vi var alla i Salan och hade ett gemensamt zumbapass tillsammans med Sharon. Det sprudlade av rörelseglädje och energi på träningspasset.

Vi har fortsatt med ukulelespel i små grupper och de äldre eleverna har också varit delaktiga. När vi hade hela skolan sjunger fick alla elever prova på att kompa på ukulele till gemensam sång i Salan.

Ha en trevlig helg önskar

Lill och Sharon

1-4:an Hajen

Hej!

Den här veckan har vi tyvärr fått säga adjö till våra härliga klasskamrater Jamie och Filippa. Vi önskar dem en härlig sommar där hemma i Sverige.

I tisdags fick vi en väldigt rolig överraskning. När vi kom ut på vår eftermiddagsrast stod det en pannkaksvagn på skolgården! Det var alltså en sådan där underbar tuktuk som gör thaipannkakor här hos oss och alla fick ställa sig i kö och välja vilken sorts pannkaka man ville ha. Vi valde allt från banan, Nutella, honung, chokladsås, kokos och massa andra smaskigheter. Det blev succé denna dag när vi har skola ända till kl:16.00.

Ha en härlig helg!

Linda 

5-7:an Kokosnöten

Första hela veckan sedan innnan påsk är nu genomförd och det var vårt ansvar att hålla i Salan-avslutningen. Vi valde att spela upp en sketch om något känt fenomen här nere, nämligen språkförbistring. Vi har alla suttit på restauranger eller varit i andra situationer då vår engelska inte är tillräcklig och där missförstånd har uppstått. Vi illustrerade detta med Abbots och Costellos ”Who´s on first”.

På tisdagen hade vi idrott i Salan och där ledde Sharon oss i ett zumba-pass. Att det skulle vara så roligt och svettigt att dansa var inte många som räknat med.

Efter 14-rasten den långa tisdagen fick vi en överraskning. Pannkaksvagnen stod utanför Kokosnöten när vi kom ut på rast. En härlig belöning på dagens arbete och en energikick inför sista lektionen.

På fredagen tog vi avsked av Tyra och Carla, som nu lämnar oss. Nu återstår 6 elever i Kokosnöten.

Tack för denna vecka!

Olof