Vecka 17 2014

Förskolan Fjärilen

Nu var vi laddade för lek efter några lediga påskhelgdagar. Vi började med idrott i Salan då vi byggde en redskapsbana med olika stationer. När vi startade på de olika stationerna blev vi förvandlade till olika djur och insekter. Vi kunde också när som helst bli förstenade eller bli anfallna av flygmyror.

Vi har under veckan målat exotiska frukter med akvarellfärger. Vi har sökt i uppslagsböcker och reflekterat över våra egna smakupplevelser. Några barn har också tecknat sitt självporträtt.

Vi har fortfarande inskolning så vi har lekt lärakänna lekar och har haft valfri lek och aktivitetsstationer. Hunden och benet är en lek det har vom barnen har uppskattat och det har varit mycket skratt när vi lekt den.

På torsdag åkte vi på utflykt till Green farm som är ett stort plantage. Där odlar de olika kryddor och frukter. Vi fick smaka och dofta på olika kryddor och te som de gjort. Vi blev visade runt på plantagen för att se olika växtligheter.

Vi avslutade veckan med Thai. Vi övade olika thailändska fraser. Vi sjöng djursången och gjorde en rolig lek till olika kommandon på thailändska.

I Salan sjöng vi för Oliver som fyllde sex år och tackade av Casper och Leo som slutade. Vi önskar dem lycka till !

Ha en bra helg!

Lill, Sharon och Emma

 

1-2:an Snäckan

Den har veckan har vi arbetat med vårt tema balans och väga. Eleverna byggt höga torn av kaplastavar. Det gällde ju att tänka hur klossarna skulle staplas för att tornen skulle få bra balans. De har även lärt sig vad kroppens balansorgan sitter, vet ni det? Jo i örat i ett ben som heter stigbygeln.

Jamie och Lucas har haft sin första egna idrottslektion. Den här gången var alla elever med på skolan. Just nu är det väldigt varmt att röra sig på stranden så att bada i havet efteråt var efterlängtat.

Vi har även varit på studiebesök på Green Farm. Det var väldigt intressant att veta hur frukter, kryddor och grönsaker växer som vi äter här i Thailand. En ananas tex. växer på  en på buske och det tar ett år för en ananas att bli färdig. Efteråt fick vi smaka på en dryck som bestod av olika kryddor och blad.

Nu har vi äntligen fått två husdjur till skolan. Det är två hamstrar, de har inte fått några namn ännu. Det ska våra elever få bestämma vad de ska heta.

I dag har Jamie, Moa, Ludvig och Gabriel fått medalj i salan. Ha det så bra i Sverige och hoppas att vi ses snart igen.

Lovisa 

 

3-4:an Hajen

Denna vecka har vi bara haft fyra skoldagar, eftersom vi var lediga i måndags. Nu är det så få elever så att alla från åk 1-9 hade idrott ihop på stranden i tisdags. Den här gången var det Snäckan stod för programmet. Vi lyckades bara genomföra halva lektionen eftersom det var så oändligt hett. Sista halvan fick bli bad. Det var ingen som protesterade.

I torsdags gjorde hela skolan en utflykt till Green Farm. Där odlas allt ekologiskt. Eleverna fick se, smaka och lukta på många olika slags kryddor. De fick även se hur många frukter växte och lära sig en hel del fakta om dem. Vi fick bl a veta att det finns 100 olika slags bananer, vi såg hur ananas växte. Till mångas förvåning är ananas en planta, där det kommer upp en ananas i mitten på varje planta. Det tar ett år för en ananas att bli mogen.

I fredags sa vi hej då till Johanna och Nils som har varit här länge, alltid lika tråkigt att ta avsked av vänner man lärt känna väl.

Trevlig helg!

Elisabeth

 

5-9:an Bananen

Nu närmar sig lågsäsongen och det blir färre elever i klassen och eleverna tycker att de får väldigt mycket gjort. Vi har denna vecka arbetat efter det nya schemat som vi gjorde tillsammans förra veckan, både jag och eleverna är nöjda med veckans arbete.

På bilden denna vecka så kom eleverna i hajen in till oss. Vi provade på att rita symmetriska bilder och att ”förlänga” bilder. Eleverna var jätteduktiga på detta och det blev många fina bilder.

Vi har denna vecka gjort ett studiebesök på Green farm. Ett ställe där man odlar frukter, grönsaker och kryddor som används i det thailändska köket.

Eftersom det var vår tur att hålla i fredagsavslutningen så bestämde vi oss för att köra ett musikquiz med alla som var i salan. Både föräldrar och elever hade bra koll på låtarna som vi spelade upp för dem.

En riktigt härlig helg önskar jag er alla!

Pia