Vecka 16 2018

Den här veckan har vi gjort vårt sista besök i templet för det här läsåret. Nu har alla våra elever varit i templet i Old Town. De har fått träffat munkarna och varit med på en rökelseceremoni. För oss är det viktigt att alla elever får den här unika möjligheten när de går hos oss. Vi vill ju att de i enighet med målen i läroplanen ska utveckla han sitt kunnande i att samspela i möten med andra människor utifrån kunskap om likheter och olikheter i livsvillkor, kultur, språk, religion och historia.

Något mer som står i läroplanen är att alla elever från årskurs ett till årskurs nio på olika sätt ska kunna kartan, kunna orientera och känna till allemansrätten, så det har vi börjat med på idrotten den här veckan. Vi har jobbat med kartkunskap med alla elever. De yngre har fått leka lekar där de övat kartan, medan de äldre eleverna har orienterat kring skolområdet med hjälp av karta. Nästa vecka går vi vidare, då kommer de äldre eleverna få orientera utanför skolan och de yngre ska lära känna kartan mer och orientera på skolområdet.

 

Förskolan/förskoleklass Fjärilen

I måndags blev vi en grupp tillsammans med barnen från Mangon, jätte roliga att få vara tillsammans. Vi fortsätter att räkna, vi går igenom 1/1 ½ ¼  1/8. Vi målar teckningar med socker, väldigt fina som myrorna vill äta på.

Tisdagen hade vi engelska med Owl, vi övade färger och att räkna.  Vårt lego såg lite smutsigt ut, så de fick ett skumbad. Alla hjälptes åt att hämta vatten, skumma och snygga till dem.  Vi började öva på vår teater.

Onsdagen var vi på stranden, vi plockade snäckor och försökte springa ifrån vågorna. Vi byggde stora gropar.

Torsdag vi besökte templet i Old Town, vi fick tips av munken hur vi ska vara bra människor och vara rädda om våra nära och kära. Vi övar en massa för vårt framträdande i morgon i salan

På torsdagen fortsatte vi med att matematik och gått igenom, hel, halv och fjärdedel.

Fredag jobbar vi vidare med klockan.  Vi pratar om hur lång tid är. Övar inför framträdande och såklart glassröstning.

Veckan böcker har varit Mamma Mu, vi har pratat om hur olika vi kan vara och att man kan göra väldigt mycket, bara man tror på sig själv. Precis som mamma Mu gör.

Mycket matematik denna vecka med vi pratar tid, hur mäter vi tid och vad är tid.

Tack för en härlig vecka
Sara och Sharon

 

1-2:an Snäckan

Denna veckan har vi arbetat utifrån våra planeringar i svenska och matematik. Då vi haft en del korta veckor ett tag nu så har vi arbetat ikapp i våra böcker.

Vi har avslutat vårt religionstema och denna vecka har vi pratat om Islam, Judendomen, Buddhismen och Hinduismen.

I engelska denna vecka har vi tittat på Kids English Zone och fått lära oss om färgerna och om olika klädesplagg.

Vi har börjat ett nytt tema denna vecka och nu lär vi oss Sverige och hur Sverigekartan ser ut och vad som finns i Sverige. Denna vecka har vi lärt oss om vad de olika färgerna på en karta betyder, att det är berg där det är beige och att det gröna på en karta betyder skog. Vi har även börjat med att läsa om vad som finns i staden och på landsbygden. Nästa vecka ska vi prata om skog, fjäll, kust och spår av istiden.

Vidare i detta projekt kommer vi att komma in på olika kartor och om hur det ser ut i världen.

Det har varit en toppenvecka och vi ser fram emot nästa.

Ha en fin helg.
Isabella

 

3-5:an Hajen

​ Den här veckan har vi fått ett helt gäng nya kompisar i Hajen eftersom Palmen stängdes i fredags, så nu är Hajen en 3-5:a. Det tycker vi är jättekul! Många nya arbetsområden dök upp i klassrummet, till exempel Vasatiden och Information och kommunikation.

Annika kom och hade bild i klassen och eleverna fick skapa med strandfynd och vara allmänt kreativa med allehanda material. Limpistolerna gick varma och mycket fint skapades.

Det är väldigt varmt just nu och på onsdagen avläste vi termometern i klassrummet som då visade 40°C!

/Nettan

 

6-9:an Kokosbananen

Den här veckan hade vi i kokosnöten hand om fredagssamlingen i salan. Vi bestämde oss för att vi ville visa hur man gör slime, så mycket fokus den här veckan har legat på att vi skulle lära oss kemin bakom hur slime blir slime. Vi lärde oss att det är polymerer som med hjälp av boraxjoner binder till varandra och bildar den slimiga konsistensen. Det gick bra för oss att göra slimet och förklara för alla varför det blev som det blev. Vi hade även en liten överraskning på samlingen. En av killarna i gruppen hade en uppvisning när han gjorde volter, det var verkligen imponerande!

I övrigt har vi jobbat med lite av varje. De äldre eleverna i bananen har jobbat mycket med SO, både religion och historia. En elev i nian har även genomfört det nationella provet i matematik under veckan. Vi från kokosnöten har haft ganska mycket fokus på matte. Vi har jobbat med både muntliga uppgifter och jobbat i våra matteböcker.

På bilden började vi den här veckan att jobba med reklam och budskapet i olika reklamer.

Vi har också börjat med orientering på idrotten den här veckan. Vi hann gå igenom kartan och ha orientering på skolområdet.

Trevlig helg

Malin och Annika