Vecka 16 2016

Förskolan Fjärilen

Vi startade veckan med att logga in och berätta vad man har gjort i helgen.

Sen lekte vi en lek om att vi var på en stor båt. På båten fanns det kockar som lagade alla möjliga rätter till passagerarna. Kaptenen på båten höll på att dö, men som tur var fanns det många doktorer ombord som kunde rädda kaptenen.

På tisdagsmorgonen samlades alla på Southern Lanta stranden och vi blev utmanade i en fem-kamp. Det var roliga samarbetsövningar och alla hade lagandan på topp!

Vi har även haft hela ”Salan sjunger”. Då förvandlades vi till vikingar. Vi sjöng om att vi såg en räv, ulv och en hare och till den sången klappade vi och dansade runt i ring.

Vi har haft en mysig vecka inne på förskolan Fjärilen. Tillsammans har vi haft mycket sång, lek och skapande.

Ha en trevlig helg!

Sharon

Förskoleklassen Mangon

I dag kom Lill med tre barn från förskolan som skall vara i förskoleklassen i två veckor. Vi startade upp veckan med att skriva våra för- och efternamn med play–do deg. I två olika grupper samarbetade vi kring att skapa med play-do. Vi har också haft övningar med olika ord där en bokstav fattas.

På engelskan räknade vi med flash cards. Vi lekte kims lek med korten och barnen räknade högt var och en när pedagogen pekade på korten. Vi gjorde också en lek där alla blundar och ledaren säger;         

- Open your eyes! What number is missing? Då hela gruppen ropade ut räkneordet. Vi avslutade med en räknesång ” Ten little fingers”.

På tisdagen var vi tillsammans med den andra svenska skolan Sanuk på ön. Vi delades in i olika lag och tävlade. Det var dragkamp, fylla vatten i en hink, stafett, flytta vatten mellan varandra, kasta kokosnöt och bygga på höjden. En jättetrevlig förmiddag med många utmaningar.

Mitt i veckan spelade vi ukulele till Engelska sånger med ackordet D. Vi gick också igenom vad var och en vill träna mer på i alfabetet och sifferskrivning.

På hela skolan sjunger, dansade vi en dans med klapprörelser. Vi sjöng olika sånger till gitarr- och ukulelespel.

Vi har byggt upp en restaurang där vi gjort egna thailändska bath och menyer med olika rätter. En lek som vi skall utveckla mer nästa vecka.

Ha en jättetrevlig helg!

Lill

1-2:an Snäckan

Vilken vecka! Två halvdagar på stranden med en mängd trevliga aktiviteter. Dels har Snäckan och Hajen varit på Slow Down där vi erbjöds paddling, volleyboll, pool-bad, sandlek mm, och dels har vi varit inbjudna av Sanuk till halv aktivitetsdag på standen nedanför Southern Lanta. Tillsammans med Sanuk delades våra barn upp i lag och så var det femkamp som gällde. Svettigt men härligt!

Eftersom det var Snäckans tur att uppträda i salan igen, så har en del tid gått åt till förberedelser. Barnen hade många förslag på vad de ville visa upp, men till slut enades vi om frågesport med anknytning till de lektioner i ”Grej of the week” som vi haft och sen ville några också visa upp engelska så då blev det en sång.

Mattestrategier och berättelseskrivning har funnits på det gemensamma schemat. På schemat fanns också en ny ”Grej of the week”, där ledtråden var ”Målade tomtar och troll”. Det var John Bauer det handlade om. Hans liv blev kort, men hans fantastiska bilder lever kvar. Vi tog med oss inspirationen vi fått till bildlektionen som just fick handla om troll och prinsessor i den djupa skogen. Resultatet blev fint och kommer att finnas för beskådning på väggen.

Några elever ska lämna oss och de hade många månaders arbete att sortera och packa ihop. Nu börjar eleverna att åka hem en efter en och vi som är kvar terminen ut kommer att sakna er.

Lena

3-4:an Hajen

Hej!

Den här veckan har vi verkligen glassat runt! Både måndag och tisdag spenderade vi på stranden. I måndags åkte vi tillsammans med Snäckorna till Slow Down och hade härligt strandhäng. Vi paddlade kajak, spelade volleyboll, byggde sandslott, spelade fotboll och badade i både hav och pool. Vi pausade på restaurangen med lite frukt och mys. Det var en fantastisk och härlig förmiddag.

På tisdagen bjöd Sanukskolan oss på en 5-kamp på stranden. Vi samlades nedanför Southern Lanta och delades in i lag från förskolan upp till nian, naturligtvis blandade vi skolorna. Vi fick tävla och samarbeta på olika stationer. Det var allt från dragkamp, kokosnöts-kastnings-stafett till ett antal olika samarbetstävlingar med vatten. Det var en underbar dag och förhoppningsvis något vi kommer att göra igen.

En härlig helg önskar jag er alla!

Linda

5-9:an Kokosbananen

Så var det då dags för säsongens sista veckobrev för Kokosnöten & Bananen. Idag stängde vi klassrummet Kokosnöten, och de elever som fortsätter kommer nu att slås ihop med Hajarna. Samtidigt som vi tog avsked av själva klassrummet så sa vi även hejdå till Zelda, Tyra och Lovika.

Vi har haft en bra sista vecka tillsammans. I tisdags hade vi en samarbetsdag på stranden tillsammans med Sanuk, den andra svenska skolan på ön. Eleverna blev indelade i grupper med elever från båda skolorna och fick sedan göra aktiviteter som vattenstafett, kasta kokosnöt och dragkamp . Det var roligt att få träffa eleverna och lärarna på Sanuk. Efteråt passade vi på att stanna kvar och ha lite förlängd friskvårdstid i poolen. Inte helt fel en tisdag mitt i veckan.

Idag, dvs fredag, så överraskade vi klassen genom att ta med dem hem till oss för att ha en liten filmstund. Vi lät eleverna få uppleva det ljuva åttiotalet genom att se en gammal klassisk highschool-film samtidigt som vi intog lite (eller kanske snarare ganska mycket) lika klassiskt biosnack. Det blev en trevlig avslutning för hela klassen.

I vanlig ordning avslutades veckan med samling i salan. Denna vecka var det Snäckan som ansvarade för samlingen. De hade kommit på allmänbildande frågor som vi alla fick försöka svara på. Kul och lärorikt. Avslutningsvis sjöng vi nationalsången och halade flaggan.

Tack för en fanstastisk tid. Ha en trevlig helg!

Magnus och Ullis