Vecka 16 2014

Förskolan Fjärilen

Nu börjar påsken nalkas och mangofjärilarna har påsk pysslat på avdelningen. Vi har gjort påsktuppar av våra handavtryck i olika färger. Vi avslutade med att göra en utställning på verandan.

På idrotten gjorde vi olika rörelsesagor. Vi var påskkycklingar och påskharar som gick på upptäcksfärd.

Vi har fortfarande lära känna dagar då två nya barn har börjat på förskolan. Vi har haft våra stationer där barnen själva väljer lek och aktiviteter.

Mitt i veckan hade vi hela skolan sjunger. Vi klappade takten i våra namn på en tamburin. Sedan sjöng vi sånger från barnkonventionen och våra favoriter till ukulelespel. Det sprudlade av olika takter i Salan.

På skärtorsdagen fick vi besök av Koh Lantas påskkärring som bjöd oss på påskgodis. Salan var smyckad i påskens tecken och vi gjorde charader.

Ha en riktigt trevlig påsk!

Lill, Sharon och Emma

 

1-2:an Snäckan

I dag är det skärtorsdag och eleverna har gjort fina ägg med alla möjliga mönster på. Först fick de börja med att göra två små hål på ägget. Sedan blåste de i det ena hålet så äggulan och äggvitan rann ut i det andra hålet. Efter det var dags att måla ägget och det gällde att måla och ta i ägget så att det inte gick sönder.

Vi har börjat på ett nytt tema ” balansera och väga”. Alla elever fick tänka på när de måste använda sig av sin balans. Det var när de åker skidor, inlines, står på händer…….
Efter det fick de varsin pappersfjäril som de skulle balansera på en trubbig penna. Det var inte lätt men efter många försök gick det. Vi enades också att det är lättare att balansera något som är spegelsymmetriskt.

I går var vi på Lanta Animal Welfare. Det var många elever som vill ta med sig alla hundar och katter hem.

Glad påsk och vi ses på blåkulla

Lovisa 

 

3-4:an Hajen

I söndags var det Songkran, det Buddhistiska nyåret. Det innebär att alla är ute och kastar vatten på varandra. Ingen går eller åker torrskodd förbi. Överallt står eller åker människor beredda att spruta med vattenpistol eller slänga en hink vatten på den som kommer förbi. Festligheterna pågår hela dagen. Elever, föräldrar och personal samlades utanför skolan och gick till gemensam attack mot förbipasserande. Det var riktigt roligt!

I tisdags var Hajen på besök på Animal Welfare en ideell organisation som tar hand om övergivna och skadade hundar och katter, De flesta som arbetar där är volontärer. De gör en fantastisk insats på ön.

Lite påskpyssel har vi också hunnit med. Söta påskharar och påskkort för de som ville. Hararna ställde vi ut i Salan inför fredagssamlingen med föräldrarna.

I fredags var det dags för Hajen att uppträda på Salan. De gjorde Lilla Aktuellt med en del humoristiska inslag. Bl a gjorde de roliga charader på en hel mening som publiken skulle gissa. Efter det var det dags för frivilla lärare och föräldrar att framföra en mening som en charad. Det blev både roligt och lite tokigt ibland. Eleverna var nöjda, och det är huvudsaken.

Nu har det varit många tråkiga avsked, både bland personal och elever. Nu är det bara tre grupper elever kvar och denna vecka slutar ytterligare en elev i Hajen. Vi som är kvar kämpar på och har trevligt tillsammans.

Glad påsk!

Elisabeth

 

5-9:an 

Påsken är här och vi på skolan firade det med att påskgumman kom på besök och bjöd alla elever på godis. Det var uppskattat av både elever och lärare. Eleverna har även påskpysslat och gjort jättesöta påskharar.

Inne i klassrummet har vi jobbat mycket med vår egen planering och alla har verkligen gjort sitt bästa. Vi har haft mest fokus på matte och so denna vecka. Det har gjorts powerpoint om Thailand, i religion har vi jobbat med världsreligionerna och i geografi har vi arbetat med Europa.

Till nästa vecka så har eleverna tillsammans med mig gjort ett nytt schema på hur vi ska arbeta med de olika ämnena. Det känns bra att eleverna är delaktiga i hur de vill att ämnena ska ligga under veckan. Det är endast fem elever kvar nästa vecka eftersom Jakob lämnar oss denna vecka. Tråkigt tycker vi men vi hoppas att han återvänder till oss igen inom snar framtid.

Avslutningen denna vecka stod Hajen för och de bjöd på ”Lilla Aktuellt”, ett härligt avslut som blir starten för vårt påsklov.

En riktigt Glad Påsk önskar jag er alla!

Pia