Vecka 15 2015

Förskolan Mangofjärilen

Den här veckan blev Mangon och Fjärilen en grupp. Nu kommer vi att vara en integrerad grupp och då kallar vi oss för Mangofjärilen. Vi har haft fokus på och samarbete och lekt lärakänna lekar.

Denna vecka hade vi ansvaret för Salan och vi övade på ett uppträdande med sång och rörelse.

På idrotten hade vi röris, lekar och barnyoga i Salan. Vi lekte två populära samarbetslekar som heter Karlsson möter Persson och trädgårdsmästaren i grönsakslandet.

I små grupper har vi övat takt och komp i vårt ukulelespelande. Det var en uppskattad stund med många matteutmaningar. Vi har även utmanats med kulspel ute på gården då vi byggt en egen kulbana med olika pyramider.

Under thailektionen sjöng vi till olika fruktsånger och även vår godmorgon sång fast på thailändska.

Vi avslutade veckan med vår gemensamma leksaksdag. Det sprudlade med lek och turtagande i barngruppen.

I Salan uppträdde vi med ukulelespel då barnen sjöng och gjorde rörelser.

Vi önskar er en trevlig helg!

Lill och Sharon

1-4:an Hajen

Hej!

I Nya Hajen har vi haft en strålande vecka. Vi har slagit ihop oss med Snäckan och fått tre nya klasskompisar, Joel, Filippa och Axel. Från och med denna veckan och fram till skolavslutningen är vi alltså en 1-4:a och det är riktigt mysigt.

Även på idrotten jobbar vi med mysiga hopslagningar. Då hänger vi på stranden tillsammans med Kokosnöten. Denna veckan ägnade vi oss åt skostafett och en stafett där ingen i laget får springa/hoppa/krypa/rulla eller på annat sätt ta sig runt banan på samma sätt. Det handlar alltså om samarbete på hög nivå. Vi körde även Varva laget, som är en variant på Brännboll. Allt detta gjorde vi med 20 elever i åldrarna 7 till 14. Helt underbart!

Vi plöjer vidare med ett potpurri av nationella prov, våra landsdelar, kroppen, kristendom, geometri, bråk och mycket annat i klassrummet. Dessutom har Olle, Elsa och Emilio haft hemkunskap och bakat underbara Hallongrottor med Sofia på Slow Down.

En underbar helg önskar jag er alla. Jag hoppas ni vilar upp er ordentligt inför måndagen då vi firar det thailändska nyåret – Songkran. Då blir det vattenkrig i hela landet!!!

Linda 

5-7:an Kokosnöten

Plötsligt förvandlades Kokosnöten till en 5-7:a, när Bananen lades ner och 4 elever kom över till Kokosnöten. Samtidigt som en ny elev började innebar detta att vi nu är 10 elever. De nya kokosnötterna togs väl om hand och arbetsron infann sig snart.

Vårt arbete om lag och rätt har fortsatt. Vi har arbetat med hur vägen ser ut från det ett brott begås till dess att domen faller och vi såg en film om detta. Vi har även talat en del om ungdomsbrottslighet.

Idrotten genomfördes på onsdagen och tillsammans med Hajen hade vi en massa roliga stafettlekar, bl a en variant där det gällde att hoppa på ett ben till en hög med flip flops, hitta sin egen och springa tillbaka.

På fredagen tog vi avsked av Linus, som lämnar oss efter nästan 6 månader.

Tack för denna vecka!

Olof