Vecka 15 2014

Förskolan Fjärilen

Den här veckan integrerades fjärilarna med mangobarnen. Barnen döpte avdelningen till mangofjärilarna. Eftersom vi har många nya barn i gruppen fortsätter vi med lära känna dagar då barnen själva väljer lek och aktiviteter. Då lyfter vi fram barns inflytande i verksamheten.

Vi hade röris och rörelsesagor på idrotten. Det var mycket uppskattat av barnen. Rörelseglädjen och skratten ekade i Salan. Vi avslutade med leken fiskarna kommer och lekte ballongleken.

Mitt i veckan åkte vi till Lanta animal Welfare för att göra ett studiebesök där. Maureen som driver verksamheten berättade om hur de hjälper skadade djur som farit illa. Vi fick veta mycket om djurens öde och hur man kan adoptera ett djur. Att Sverige och Canada är världsledande när det gäller djuradoption. Hon visade oss runt och vi träffade katter och hundar. Vi fick se uppvaket där djuren vaknar efter en operation och en hund låg med gipsat ben.

På torsdagen hade hela skolan samarbetsdag på stranden.  Vi delades upp i små grupper där en var lagledare. Utmaningen var att gemensamt i varje grupp komma överens om något som skulle byggas med sand på höjden. Det blev mycket samarbete och klurigheter med teknik att packa sand högt.

Vi avslutade veckan med Thai då Sharon utmanade oss med en lek. Vi träffade Doeramon och vi sjöng på Thailändska.

Vi tackade av Elin och tre barn i gruppen med den efterlängtade medaljen i Salan. Önskar dem lycka till då de snart möter våren i Sverige.

Ha alla en toppenhelg!

Lill, Sharon och Elin

 

1-2:an Snäckan

Oboy det blev succé med vårt framträdande ” Oboy vilket vackert väder, solen skiner idag. Vi hade döpt om låten till Opojs istället eftersom Alex och Lucas pojade till musiken. Efter det fick Jamie och Saga hala ner flaggan och så var det helg igen och dessutom songkran som är Thailands nyår.

Den här veckan har eleverna lärt sig vad ett verb är. Alla fick skriva upp verb de kom på och efter det läsa upp sina verb. Tillsammans hade eleverna kommit på ungefär 200 stycken verb, inte illa.

Ett matteproblem som Moa hade i sin mattebok har hela klassen arbetat med. Frågan ljöd så här: Hugo ser 13 stycken djur med sammanlagt 42 ben. Hur många är hönor och hur många är får?

Vi har också ätit glass för nu har eleverna läst över 1000 sidor tillsammans. Favoritglassen är milo, det är en chokladglass med maräng i.

Eleverna är flitiga och arbetar på med sina planeringar. Många stunder på dagen är det knäpptyst i klassrummet. Alla elever är koncentrerade på sina uppgifter. Det är en härlig känsla att se alla fina elever som gör sitt bästa.

Ha det gott i helgen

Lovisa 

 

3-4:an Hajen

Denna vecka har vi städat och röjt i klassrummet och i övriga utrymmen. Eleverna var väldigt energiska och noggranna. Även skolgården fick en uppryckning. Kul tyckte de flesta och gör gärna om det igen.

I torsdags var det samarbetsdag på stranden i åldersblandade grupper. Denna gång gjorde vi det lite annorlunda. Eleverna från tre år och upp till och med åtta år var tillsammans i blandade grupper. Från åk 3 till och med åk nio delade sig i två grupper. Hajen, Kokosnöten och Bananen var i två grupper. De skulle bygga så högt som möjligt. Det var full aktivitet. Efter ca en timma avbröt bi och skulle jämföra. Det blev lika! Alla var nöjda och glada och hade haft en trevlig förmiddag.

Nu är det många tråkiga avsked på skolan. Både bland elever och personal som har varit här sedan tidigt i höstas. I Hajen fick vi i fredags tyvärr säga hej då till Philip och Nelli som måste åka hem till Sverige.

Trevlig helg!

Elisabeth

 

5-6:an Kokosnöten

Den här veckan har vi haft samarbetsdag på stranden. Kokosnötens elever blev tillsammans med Hajens elever indelade i två grupper. Grupperna fick sedan i uppgift att skapa en hög figur/byggnad. Det grävdes och östes sand överallt och till slut så stod två figurer färdiga, ett sandgubbe och en lök.

På idrotten denna vecka har vi haft spökboll och brännboll. Det var bara nio elever som var med så de fick verkligen kämpa på.

I övrigt har veckan rullat på som vanligt. Det har varit mycket eget arbete under lektionerna och på svenskan så hade vi en debatt där eleverna fick agera och vara för eller emot till exempel ”Djurförsök” och ”Skoluniform till alla”. Debatten bjöd på många bra arument och mycket skratt, inte alltid så lätt att argumentera för sin sak.

Eleverna har även redovisat sin musikuppgift som var att illustrera en valfri låt. Vilka härliga illustrationer vi fick se, mycket bra arbete från alla elever.

Fredagen bjöd på ett härligt uppträdande från Snäckan och vi fick säga hejdå till tre elever. Det är Hanna, Alexander och Gottfrid som nu lämnar oss för den här gången. Vi önskar dem lycka till hemma i Sverige.

Ha en riktigt härlig helg!

Pia och Annelie

 

7-9:an Bananen

Den här veckan är det sista veckan som Bananen har sin verksamhet igång. De elever som är kvar kommer nästa vecka att gå över till Kokosnöten. Även jag (Annelie) slutar den här veckan att arbeta på Lilla svenska skolan. Detta känns mycket overkligt, det har varit en utmanande och spännande tid här på Lilla svenska skolan.

Som sagt få elever kvar och vi har under veckan haft några lektioner gemensamt med Kokosnötens elever. En givande lektion hade vi i onsdags då vi hade en debattlektion. Eleverna fick i uppdrag att debattera kring ämnena, ska vi ha skoluniform, är det rätt med djurförsök, ska vi skänka våra veckopengar till de fattiga, ska vi ha åldersgräns på mobiltelefon, och ska vi bara få köpa godis på lördagar. Många elever blev heta i sina argumentationer och de bjöds även på en hel del skratt.

Under veckan har vi haft en rolig samarbetsdag. Eleverna från klasserna i åk 3-9 hade i uppdrag att bygga och konstruera något högt av sanden. Eleverna var indelade i två lag och de valde att bygga en vitlök! och en ”sand alien monster med kjol. Eleverna var svettiga men glada då de kom tillbaka till skolan.

I fredags avvek vi från skolan och tog en lunch ute på Sawadee. Helt fantastisk att kunna ha den friheten att ta en sponatnlunch ute.

Ett stort tack till ALLA elever som jag (Annelie) träffat på under min tid här på Lilla svenska skolan. Bamsekramar och kärlek till er alla <3

Ha en rolig helg

Annelie