Vecka 14 2018

Den här veckan hade vi, istället för att åka på utflykt, besök på skolan av en man som visade hur vi skulle göra batik.

Alla elever fick färga varsin sarong med hjälp av batikteknik. Det var så spännande att snurra ihop tygstyckena i stora spiraler som man sedan spände gummiband runt. Det såg ut som massor av vridna marängtårtbottnar!

Nästa steg var att välja färger till sin sarong. Det fanns ju så många vackra färger att välja mellan, så det var ingen lätt uppgift. Både stora och små elever funderade för att hitta just SIN perfekta färgkombination.

Det gällde bara att komma ihåg att dra på sig plasthandskar innan man började med färgerna, vilket undertecknad inte gjorde. Färgerna bet sig verkligen fast i huden och vi fick veta att det skulle ta tre dagar för färgen att försvinna från skinnet, så det är väl bara att låta dagarna gå.

Våra, vid det laget, färgindränkta tygtårtor fick sedan ligga och dra i sig över natten.

På fredag förmiddag var det dags att skölja ur och tvätta alla saronger.

Skolgården förvandlades till ett kalejdoskop med enorma mängder av vackra saronger som skiftade i alla regnbågens färger.

 

Förskolan Fjärilen

På tisdagen var vi tillbaka efter påskledigheten. Fick vi vara tillsammans med kompisarna på Mangon. Vi började med siffror och prata om varför det är bra att kunna räkna.

Onsdagen var vi på stranden och byggde och skapade i sanden. Vi hoppade längdhopp och byggde hus med snäckor.

På torsdagen vad den dags för batik, att själva få välja färger och mönster, resultaten blev jättefina.

Fredagen och glassröstning står först på schemat, Doremon kom och lärde oss räkna till 10 på thai.

Veckan bok har varit Pricken. Vi har pratat om att det är ok att olika och att alla inte behöver tycka om samma saker eller se likadana ut.

Vi har fortsatt att spela teater tillsammans och barnen är väldigt inne i rollekar, där de bygger upp olika världar. Mycket fokus på matematik och siffror

Vi har lekt ute trots värmen och barnen leker i vår båt, i restaurangen och de leker olika jaga/kullekar.

Tack för en härlig vecka
Sara och Sharon

 

Förskoleklass Mangon

I tisdags lekte vi en heldag tillsammans med fjärilen. Barnen spelade spel, lekte mamma pappa barn, lekte vid ljusbordet, sjöng sånger, målade och vi hade massage.

Vi har tränat på att forma bokstäverna, både de stora och de små, med penna och på ett program på i-paden. Vi har lekt lekar där vi övat sista ljudet i ord och även två, tre och fyra ljuds-ord. Ny ramsa och nya sånger. Vi har läst och skrivit alla högfrekventa ord som vi tränat på under året. I matematiken har vi lärt oss om mätning och månghörningar.

I torsdags knöt vi batik. Det var en speciell känsla att pyssla med det och fint med alla härliga saronger som hängde och blåste i vinden. Ni kan läsa mer om det på hemsidan

Veckans höjdpunkt var nog besöket hemma hos mig, då vi hade fantastiskt roligt – busade i poolen och bakade chokladbollar. Mums!

Vi har sagt hej då och kramat om en kompis som lämnat oss idag. Vi önskar henne och hennes familj lycka till! Nästa vecka börjar en ny elev i mangon.

Ha en skön helg!

/Maria

 

1-2:an Snäckan

Vi har arbetat en del i våra böcker denna vecka. Utöver det har fokus legat på SO.

Vi har haft olika områden inom SO denna vecka. Vi har bland annat har vi fortsatt med temat vara vänner och denna vecka har vi sett filmerna, ”varför är Ville bråkig” och ”Emanuel sviker sin kompis”. Det blev bra diskussioner i klassrummet och vi kom på massa bra lösningar på hur vi ska vara mot varandra för att alla ska må bra.

Vi har även haft en del religion där vi dels gått igenom varför vi firar påsk. Vi har även kommit in på kristendomen nu och vi har arbetat med tre berättelser från bibeln, Adam och Eva, Noas ark och Moses.

I geografi har vi arbetat med Thailand och vilka länder och hav son finns runt oss här i Thailand.

Det har varit en rolig vecka men nu tar vi helg och laddar batterierna.

Ha en fin helg.
Bella

 

 

1-2:an Geckon

Hej!

Just nu myser vi, alla Geckosar, ordentligt. Vi är få elever i klassen och hinner med så mycket! Arbeta med individuellt material, spela kort, vässa pennor (vilket är elevernas favoritsyssla just nu) och ha det gott.  Vi har läst engelska böcker och översatt dem till svenska. Därefter skrev eleverna egna meningar och ritade bilder till. Väldigt fina, små engelskaböcker blev det. Eleverna läste stolt upp sina texter för varandra i salan.

Inom matematiken har vi tränat addition (talområdet 0-14) när vi spelat kortspelet Casino. Vi har även spelat bingo och använt oss av tärningar för att få fram summor och differenser.

Under torsdagen och fredagen har vi arbetat inne i Bananens lokaler. Det har eleverna tyckt varit spännande. Vi ser hur Bananerna arbetar och lyssnar lite i smyg på vad de säger när dörren emellan våra rum öppnas. Mycket intressant!

Veckan har verkligen känts kort, vilket den också har varit eftersom vi var lediga i måndags. Nu är det dags för helg igen! Hoppas att ni njuter av ett härligt Lanta!

Hälsningar Stina

 

 

3-4:an Hajen

​ Hej hej!

Vi har sett på film den här veckan! Vi har tittat på Emil i Lönneberga och ett avsnitt av Vi på Saltkråkan. Det gjorde vi för att lära oss mer om Astrid Lindgren och hennes berättelser. Hon har verkligen skrivit många böcker.

I samband med det tränade vi även på några sånger av Georg Riedel som vi sedan framförde på salasamlingen som vi höll i på fredagen. Då fick vi även lära oss om skillingtryck.

På samlingen läste vi även upp de dikter vi skrev för några veckor sedan.

Ha det bra!

Nettan

 

4-5:an Palmen

Veckan har gått fort då detta var ännu en kort vecka. Eleverna i Palmen har till störst del arbetat med sina egna planeringar denna vecka. Det märks att eleverna har vilat över påsk och laddat upp batterierna för arbetsron har varit mycket bättre nu än veckan innan påsk:)

Vi har fortsatt att arbeta med drama. Eleverna gillar verkligen drama och gör det så bra. Vi har även testat på batik. Vi har gjort våra egna saronger med alla våra unika mönster! Det var verkligen uppskattat!

Nästa vecka jobbar vi på som vanligt igen!

Trevlig helg!
Mvh Jessica

 

6:an Kokosnöten

En kort men intensiv vecka i kokosnöten.
Vi har mest jobbat med våra egna planeringar under veckan. Dessa har innehållit allt möjligt.

Vi som går på Sofia distans har den här veckan på musiken inlett ett område där vi både ska sjunga och spela. Vi har börjat med att lära oss tre ackord på ukulele. Eter lite övning ska vi sätta ihop dem till en låt. Vi har även skrivit text till en raplåt som vi ska spela in och så har vi valt varsin låt som vi ska sjunga in till gitarrkomp från vår musiklärare.

I NO har vi gjort en hel massa olika saker, bland annat prov på området livets utveckling, arbete med växter och fotosyntes, universum och big bang samt jordens resurser och återvinning.

I torsdags var Lovisa som har varit lärare i Termiten med oss i kokosnöten. Det var kul att träffa henne och jobba med henne under en dag.

Nu tar vi helg och njuter av sol och värma.
Pop kan mai
Malin

 

7-9:an Bananen