Vecka 14 2017

Förskolan Fjärilen

Vi hälsade Hugo välkommen till Fjärilsgänget. Vi startade upp veckan med eget val av aktivitet eller lek. På avdelningen dukade pedagogerna upp olika aktivitets stationer både i ute och innemiljö. På eftermiddagen läste vi boken ”Prudence wants a pet” på engelska.

På tisdagen åkte hela skolan på utflykt till Emerald pool som ligger utanför Krabi. Vi badade i sötvattenspoolen och promenerade i djungelmiljö. En jätterolig utflyktsdag med många härliga skratt och möten. Hela skolan åt lunch tillsammans på en restaurang.

Mitt i veckan fortsatte vi med sprudlande lek. Vi lekte frisör och olika roll lekar och byggde med lego.

På torsdagen när vi hade idrott hade vi thaidans. Vi fick lära oss en skördedans till klassisk thaimusik.

Vi avslutade veckan med thai. Vi konverserade och lärde oss en ny djursång.

Ha en fin helg!

Lill o Sharon

 

Förskoleklassen Mangon

Denna vecka har vi hälsat Ester och Theodor välkomna till Mangon. Kul med nya kompisar nu när många har åkt hem.

Vilken skolresa vi hade i tisdags! Vi var hela skolan iväg till Emerald Pool som är en naturlig sötvattenspool som ligger ute i regnskogen. Vi åkte först med minibussar till färjan och därefter i två stora turistbussar. När vi kom fram åt vi först lunch på en restaurang och därefter en promenad in i regnskogen tills vi kom fram till poolen. Verkligen skönt att svalka sig och leka i det sköna vattnet. En riktigt lyckad tur för alla!

På idrotten hade vi boll lekar, hoppade tvist och långrep. Vi gjorde också en rolig samarbetsövning med en rockring – vi stod i ring och höll varandra i händerna och så skulle ringen vandra mellan alla.

Vi har pratat en hel del om känslor, speciellt glad och sur. Vi gjorde ett collage där barnen fick klippa ut bilder ur tidningar som gjorde dem speciellt glada. Vi kan konstatera att det framför allt var två saker som var det samma för alla – fika och djur.

På avslutningen var det många avtackningar, både bland elever och personal. Som tur var ingen Mango!

Hoppas alla får en härlig helg!

Susanne

 

1-2:an Snäckan

Tisdagens utflykt till Emerald pools var toppen! Allt klaffade, bussar, färja, lunch och bad. Trots allt detta klaffande tog allt lite längre tid än vi trodde, så Hot springs får vi besöka en annan gång. Vi lekte lekar i bussen, gick igenom regnskogen och faschinerades av alla dessa träd och växter. Några träd som vi tyckte alldeles särskilt mycket om, hade 10 centimeter långa vassa taggar på stammen. Det såg både skräckinjagande och vackert ut. När vi nått fram till sötvattenbassängerna ville alla bada. Det var ljummet, klart vatten som vi badade i. Härligt!

Denna och kommande vecka lär vi oss om kartan. Just nu koncentrerar vi oss på världens största hav, vad de heter och var de ligger. Dessutom har vi gett oss den på att vi ska kunna namnge alla världsdelar och peka ut dem på en karta. Vi har utgått från Thailand och havet vi kan bada i här. Vi kämpar med detta och tränar med både karta, lekar och geografispel på datorn. Vi har till och med målat och ritat en egen världskarta tillsammans. Kom gärna in och titta, den är värd att se!

Idag fredag har vi tränat och testat oss själva i geografi. Oj, vad eleverna lärt sig! Nu kan nästan alla de 5 (3) största haven samt världsdelarna. Den klurigaste världsdelen att komma ihåg är nog Oceanien, och det svåraste havet är nog Antarktiska oceanen. Vi fortsätter att träna nästa vecka. Vem vet, vi kanske ser till att lära oss några fler hav.

Vi ser fram redan emot nästa vecka, Trevlig helg!

Stina

 

3-4:an Hajen

I tisdags gjorde hela skolan en härlig heldagsutflykt till Emerald Pool. Först blev vi alla skjutsade till färjan som vi fick gå ombord på, sedan väntade två stora bussar på oss på andra sidan. Efter en stunds bussresa var vi äntligen framme och då var det redan dags för lunch. Lunchen var förbeställd på en restaurang och på menyn stod fried rice. Efter lunchen var det dags för en kort promenad genom regnskogen upp till själva poolen, och väl där plumsade vi alla i vattnet. När vi plaskat runt där ett bra tag insåg vi att klockan var mycket och att det var hög tid att påbörja hemresan. Lite senare än beräknat, men nöjda och trötta kom vi tillbaka till skolan igen. Vilken fantastisk upplevelse det blev!

Torsdagens idrottslektion hölls uppe på skolgården. Temat för lektionen den här gången var racketsporter, så det blev mjuktennis, bordtennis och badminton. Och som vanligt med den här gruppen så var det full fart på alla banor och bord hela tiden.

Även den här veckan har vi fått en ny elev till Hajen; vi hälsar Doris välkommen till oss.

Ha nu en riktigt skön helg!

Tina

 

3-4:an Geckon

Den här veckan har vi varit på skolutflykt till Emaerald Pool. Dagen präglades av samhörighet och vänskap mellan alla våra elever. Alla hjälpte alla och stämningen var god.

Nu är det dags att avsluta vår klass Geckon. I den här klassen har det gått sammanlagt 19 elever från 5 januari till 8 april. Vi har varit max tolv elever i klassen. En del elever har stannat fem veckor medans andra har varit i två månader. Det har varit underbart att få vara lärare till så många duktiga och härliga elever. samt att få träffa deras fina föräldrar varje dag.

På återseende säger fröken Gecko!

Lovisa

 

5-6:an Kokosnöten

Den här veckan besökte vi Emerald Pool. Det var en utflykt för hela skolan och den blev oerhört lyckad trots att vi inte hann med allt som vi hade tänkt. Dels är det väldigt lärorikt att göra saker tillsammans i grupp och sedan är det helt fantastiskt hur eleverna i denna klass umgås med varandra. De gillar verkligen att vara med varandra, och det märks. Vi hade det jättekul tillsammans och det blir ett bra minne vi alla bär med oss när vi åker härifrån.

Den här veckan har eleverna tränat inför salanframträdandet. Det blev en kort sketch där eleverna bakade pannkaka under humoristiska former. Det slutade med tappade ägg, mjöliga ansikten och många, många skratt. Fantastiskt roligt, bra jobbat som vanligt =)

I klassrummet har vi denna vecka delat upp oss. Vi har utnyttjat att Per i Kobran bara haft ett fåtal elever och han erbjöd sig att ta hand om några elever från kokosnöten. Denna vecka har därför blivit ett lugnt arbetsklimat med ungefär sju elever per grupp, och mot slutet av veckan ännu färre. Många har därför fått mycket gjort trots att lite tid under veckan gått till övning av själva framträdandet.

I fredags slutade fem lärare på skolan, i och med Niklas avtackning på onsdag kommer lärarstyrkan faktiskt att halveras på mindre än en vecka. Kommer bli en märklig känsla, men jag tror att det samtidigt kommer bli lite mysigt att återkomma till lågsäsongslunken som vi hade tidigare i höstas.

Pelle

 

5-6:an Kobran

Hej!

Då har den tjocka tanten slutligen sjungit.

Kobrans klassrum ligger nerpackat i lådor och kommer ligga i tryggt förvar inför nästa läsår.

En omtumlande tid med massor av roliga och spännande upplevelser och erfarenheter har passerat. Alla elever har bidragit till ett fantastiskt klimat i klassrummet, som har gjort resan enkel.

Jag vill från botten av mitt hjärta tacka alla er föräldrar för att ni lånat ut era barn till mig under denna tid. Ni och era barn har gett mig minnen för livet. Jag hoppas vi kommer ses igen! Kanske ses vi i Thailand eller kanske i Sverige. Det får framtiden visa.

Sista veckan har ägnats åt att göra färdigt, packa ihop och förbereda inför kommande veckor i skolor hemma i Sverige. Idag har vi tackat av Moa och tidigare i veckan lämnade Noah och Oskar.

Slutligen mitt varmaste tack till Er!

Astrid

Linn

Joseph

Ruth

Tora

Gustav

Edvin

Alice

Charlie

Tyra

Nella

Lukas

Alvin

Oskar

Noah

Moa

Ha en riktigt skön helg!

Per

 

7-9:an Bananen

Under tisdagen har hela Lilla Svenska skolan varit på utflykt och besökt Emerald pool! Alla från förskolan till våra allra äldsta elever i årskurs 9 genomförde en fantastisk dag där vi umgicks över åldersgränserna och tog del av Thailands fantastiska natur. Det är en fröjd att se våra äldsta elever ta hand om våra yngsta!

Under idrotten har bananerna provat på racketsport. De fick prova på att spela badminton, minitennis samt bordtennis ute på vår vackra skolgård! I över 35 graders värme såg vi svett rinna och bollarna korsa nätet gång på gång!
Annars tar vistelsen slut för en del elever samtidigt som den börjar för en del andra. Gruppdynamiken ändras kontinuerligt och man märker hur elever utvecklas i det sociala forumet mycket på grund av detta!
Niklas