Vecka 14 2016

Förskolan Fjärilen

Vi startade upp veckan med våra olika lekstationer. Vi testade vår nybakade play-do deg och bakade massor av olika bakelser. Vi har även byggt och skapat våra favoriträtter med olika material på papperstallrikar.

När vi hade idrott byggde vi en redskapsbana och alla utmanades med olika rörelser som kullebyttor, krypövningar, balansövningar och hopp. Vi hade olika stopp i banan då vi gjorde olika rörelser.

Mitt i veckan utforskade vi strandmiljön tillsammans med förskoleklassen. Vi delades upp i olika grupper och fick en bygguppgift i havstema. Vi byggde och konstruerade i sand och avslutade med att smycka våra byggen. Ett jättefint samarbete mellan barnen.

”På hela Salan sjunger” sjöng vi och gjorde en klapplek till ukulelespel. Vi bytte ut lite sånger så att vi skulle få ett brett spektra.

På torsdagen hade vi alla en gemensam familjeaktivitet utanför Slow Down. Familjerna gick en tipsrunda med frågor och aktiviteter. En mycket trevlig kväll ihop för alla på Lilla Svenska Skolan.

Vi har byggt en egen orkester och spelat olika rytminstrument. Barnen har också spelat ukulele i vårt eget band som vi skapat. Vi har lärt oss olika takter och spelat snabbt, tyst, högt och långsamt.

Vi avslutade med Thai och lärde oss nya fraser och en ny fruktsång.

Ha en fin helg!

Lill och Sharon

Förskoleklassen Mangon

Vi startade denna vecka med att gå vidare i alfabetet och denna veckas bokstav är Y, y. Vi gick på bokstavsjakt och kunde konstatera att det inte var så väldigt många ord som börjar på Y, men vi hittade några som hade y i sig också. Vi har också så smått börjat skriva flera bokstäver tillsammans och därmed bildat ord.

På matten fortsätter vi med 10-kompisarna. Vi tyckte att den ena gardinen vi hade i klassrummet behövdes bytas ut, så vi gjorde en gardin av girlanger som även visade 10-kompisarna!

Mitt i veckan tog vi skolbussen ner till stranden tillsammans med Fjärilarna. Vi hade med oss spadar, spannar och formar och i grupper skapade vi sandskulpturer. Det blev sjöstjärnor, sköldpadda, orm och en bläckfisk. Vi åt frukt och drack vatten i skuggan och sedan tog vi skolbussen tillbaka till skolan. En härlig förmiddag med skön havsluft och kreativitet.

Vi har sjungit och spelat ukulele varje dag denna vecka. Det var nämligen Mangons tur att stå för underhållningen på fredagsavslutningen i Salan, så vi har övat oss på vårt framträdande. Det gick jättebra och barnen kände sig väldigt stolta efteråt.

Denna vecka var det Theas tur att bli avtackad i Salan och få sin medalj om halsen.

Susanne

1-2:an Snäckan

Den här veckan har det ägnats mycket tid till elevernas egen planering. Även de nya barnen har kommit igång bra med sina planeringar och några elever var klara med sina individuella planeringar redan på onsdagen…

Vi fortsätter att läsa varje dag. Denna vecka var sista veckan för läsprojektet. Vi kommer naturligtvis att fortsätta läsa men kommer att lägga mer tid på litteratur och läsförståelse på olika sätt. Berättelseskrivandet har lite grann kommit av sig, men den här veckan har det varit full fart på författarna i Snäckan igen. Barnen tränar sig på att skriva en strukturerad berättelse som hänger samman och som handlar om samma sak hela tiden J

Vi försöker leka en mattelek varje vecka och denna vecka fick barnen genom att ställa frågor till kompisarna, försöka lista ut vilket tal man hade fastklistrat på ryggen. Barnen uppskattar alltid lekar av olika slag. Mattestrategier är kanske inte lika populärt men ack så viktigt. Denna vecka har vi lärt oss strategin ”En tvilling går”.

Thaitemat har ägnats åt mat i Thailand och No/SO har ägnats åt livscykler. Vi har fördjupat oss i fjärilens livscykel och för dem som varit på Butterfly Garden tidigare i år blev detta en repetition. Där fick vi ju möjlighet att se både larver och puppor i verkligheten!

På torsdagskvällen hade vi en fantastiskt trevlig familjekväll där barn, föräldrar och skolpersonal umgicks och hade trevligt. Tack alla barn och föräldrar som hade möjlighet att delta!

Lena

3-4:an Hajen

Hej!

Den här veckan fick vi en nygammal elev till klassen. Det var Mattis som gått i Geckon tidigare som anslöt oss men bara för den här veckan. Vi har dessutom fått en lärarstudent som kommer att hänga med oss under fyra veckor. Emelie kommer från Malmö högskola och går sin sista termin på lärarprogrammet.

Igår kväll hade vi en av våra härliga familjeaktiviteter. Vi träffades på stranden vid Slow Down för lite mingel. Sedan var det dags för quizrunda varvat med utmaningar i form av tävlingsgrenar. Efteråt blev vi bjudna på grillkalas där Anders stod och grillade hamburgare åt alla barn, föräldrar, lärare och släktingar. Som alltid var det en riktigt mysig kväll med hela Lilla svenska skolan.

Hoppas ni får en fin helg!

Linda

5-9:an Kokosbananen

Då säger vi tack och hej till vecka 14. Vi fick i fredags även säga tack och hej till Linus och Emilia. Klassen är nu lite mindre, men fortfarande ”naggande god”. Nästa vecka kommer vi att vara sju elever i klassen.

Det har återigen varit en bra vecka. Bananerna och Kokosnötterna har nu verkligen funnit varandra och de har varit många leenden och skratt i klassrummet under veckan. Även under rasterna har hela klassen ägnat sig åt allehanda kort- och rollspel. Det är kul att se hur fort eleverna finner varandra här.

För övrigt kämpar vi på i värmen och är återigen väldigt tacksamma för att vi har AC i klassrummet. Eleverna har fullt upp med att sköta sina planeringar hemifrån och de sköter studierna på ett väldigt bra sätt.

Fredagen avslutades i vanlig ordning i salan. Denna vecka ansvarade Mangon för samlingen. Vi fick njuta av vackert ukulelespel förstärkt av härlig sång av Fjärilarna. Till slut sjöng alla med i hyllningssången till Lilla Svenska Skolan. Efter några avtackningar avslutade vi i vanlig ordning med att sjunga den thailändska nationalsången och hala flaggan.

Ha en trevlig helg!

Magnus o Ullis