Vecka 13 2016

Förskolan Fjärilen

Vi hälsade tre nya kompisar välkomna till förskolan och även Emma från Södertörns Högskola som kommer att göra sin praktik hos oss i två veckor.

På idrotten hade vi Zumba tillsammans med Hajen och Kokos- nötterna. Hela Salan sprudlade av dansglädje och god träningsanda.

I veckan har vi fokuserat på att lära känna varandra. Vi har haft olika lek- och aktivitetsstationer där barnen själva har valt vad de vill göra. Vi har lekt olika roll-lekar och knutit band till varandra.

I torsdags åkte vi till Lanta Animal Welfare på studiebesök. Vi klappade katter, kattungar och fick se en liten hundvalp. Barnen tyckte det var spännande att komma in i katthuset och se hur de bor.

Vi har tränat på vårt uppträdande som vi hade i Salan. Det har varit glada toner till ukelelespel och maracas.

Vi avslutade veckan med thai med Sharon. Sedan röstade vi på olika glassorter med dunder och brak. Ett magiskt uppdrag som barnen gillar och vi har fått in bra rutiner på det. Barnen har vågat prova nya spännande smaker.

Ha en jättefin helg önskar

Lill, Sharon och Emma

Förskoleklassen Mangon

Veckan började i tisdags då vi hade påsk ledigt i måndags. Vi välkomnade Collin tillbaka som gick här på Mangon i höstas och ska nu vara några veckor till. I onsdags välkomnade vi också Leo till Mangon.

På idrotten hade vi yoga. Vi fick uppleva en härlig sommardag där vi besökte en lekplats och lagade pizza bland annat. Vi åkte också iväg på en magisk flygande matta som kunde ta oss precis dit vi ville.

Vi har varit på utflykt till Old Town tillsammans med Snäckan. Vi besökte först muséet där vi blev rundvisade och fick se väldigt mycket intressanta saker. Vi var också ut och tittade på piren och lekte på en stor lekplats som ligger i närheten. Vi hade matsäck med oss som vi åt i skuggan av stora träd. En väldigt mysig och uppskattad dag.

Vi har kommit fram till bokstaven V, v i alfabetet. Vi gjorde små bokstavskort av koraller, då vi hade många alldeles raka koraller i olika längder.

På fredagsavslutningen var det Willes tur att få sin medalj, då han hade sin sista dag efter nästan 3 månader på Mangon.

Susanne

1-2:an Snäckan

En kort men intensiv vecka (och varm!!) som har haft ett flertal extratrevliga inslag. På onsdagen var Ola Junholt hos oss och berättade och visade bilder samt filmsnuttar om hur det är att jobba som flygande ambulansförare i Somalia. Barnen var väldigt intresserade och satt som trollbundna i nästan 40 minuter då vi fick en fantastisk inblick i detta spännande och inte helt ofarliga arbete.

På torsdagen var det dags för utflykt tillsammans med Mangon. Vi begav oss till Old Town där vi började med att besöka stadens muséum. Eftersom vi förberett barnen på vad de skulle komma att se så var intresset stort. Fotografier, böcker och gamla saker från de tre folkslagen Sea gypsies (sjöfolk) Muslimer och Kineser som levt tillsammans sida vid sida i över hundra år, varvades med bl.a. jättesnäckor, skelett från blåval, en thailändsk kolmila , båtar, samt fotografier från tsunamin. Efter muséet var vi ute på piren som förstördes i tsunamin men som har reparerats igen, åt matsäck och sedan hann vi också med att leka i lekparken som ligger naturskönt intill havet. På hemvägen stannade bussen plötsligt vid Seven Eleven. Fröknarna klev av och kom sedan tillbaka med glass till alla barnen. Det uppskattades i värmen!

Mellan extraaktiviteterna har vi arbetat med läsning, mattestrategier och egen planering.

Våra nya elever har kommit in bra i klassen och tas väl om hand av sina faddrar.

Lena

3-4:an Hajen

Hej!

Den här veckan har vi haft Zumba med Sharon. Under uppvärmningen var till och med våra förskolebarn med och shakade loss men när vi körde igång riktigt hårt var det vi i årskurs 3-9 som såg till att det gungade i hela salan. Det var svettigt och väldigt roligt.

Det har ju varit en lite kortare vecka eftersom vi var lediga i måndags på annandag påsk så det har bara susat förbi. Men vi har ändå hunnit med en hel del. Vi har haft fokus på matte den här veckan och pratat mycket om datum, beräkning av tid, skala och vinklar.

Idag har vi kramat våra klasskompisar Elliot och Theo ordentligt och skickat med dem mängder av härliga minnen för nu skall de hem och njuta av våren där hemma. De är ju gamla veteraner på skolan så vi är nog många som får äran att träffa dem igen.

Nu önskar jag er en fin och skön helg!

Linda

5-9:an Kokosbanen

Ännu en vecka har gått och vi är nu inne i april. Otroligt vad tiden går fort. Denna vecka slog vi ihop Kokosnöten med Bananen. Så från och med nu är klassen Kokosnötsbananen en 5-8:a.

Efter ett litet påsklov med ledig måndag drog vi igång veckan med lite Zumba på tisdagen. Sharon på skolan höll i det och fick oss att koordinera armar och ben i takt med musiken. Även Fjärilarna och Hajarna var med. Det var roligt och svettigt. Kul start på veckan med dans till härlig musik.

I tisdags gjorde Zeb sin sista dag på skolan, och i fredags slutade Emelie och Philip. Zeb har varit här sedan i mitten av oktober och Emelie och Philip sedan jul. Det känns såklart lite extra sorgligt när elever som har varit här så länge slutar, men vi är glada för att vi har fått lära känna dem. Någon eller några av dem kommer säkerligen att dyka upp på Koh Lanta igen.

Fredagen avslutades i salan. Denna vecka ansvarade Fjärilen för samlingen. Vi fick njuta av sång och musik från deras sida. Härligt att se sådan sångarglädje. Efter några avtackningar avslutade vi i vanlig ordning med att sjunga den thailändska nationalsången och hala flaggan.

Ha en trevlig helg!

Magnus och Ullis