Vecka 10 2007

Vi har det allt väldigt trevligt på skolan, det tycker i alla fall jag och alla de som arbetar där, det känns verkligen som en förmån att få möta alla dessa härliga barn och vuxna som finns på, och i närheten av vår lilla skola – TACK!

 

FLYTVÄSTAR

Nu på fredag åker åk 3-9 på friluftsdag till Koh Bobo. Tyvärr har vi ingen möjlighet att få fram flytvästar till alla. Vi vill därför be var och en av er att ta med flytväst. (Brukar ofta finnas att låna enstaka ex på resorten)

THAI UNDERVISNING

Nu har vi fått ytterligare ett tillskott till thai undervisningen genom Peaw som vanligtvis driver butik & en liten resebyrå vid namn Aleena (mittemot Ocean View). Den här veckan har åk 3-9 tillsammans med henne repeterat hälsningsfraser, räkneord och ”lekt affär”.

FREDAGS SAMLINGEN

Fredags samlingen med frågesport stod 3-4:an för, de hade själva gjort frågor med olika svårighetsgrader som de ställde till publiken. Publiken var väldigt duktig och frågorna var precis lagom svåra – det gjorde ni bra!

RASTAKTIVITETER

Någon gång ibland är det svårt att komma sig för att göra någonting på rasterna, mycket beroende på värmen? Det blir mycket kortspel och andra slags spel, några läser, många spelar pingis och några ritar osv. Du som har förslag på andra rastaktiviteter får mer än gärna framföra dem. Kanske är någon av er bra på något som ni vill lära ut till oss och barnen.

SNIGELN

I torsdags hade dagis ”snigeltema”… Faktum var, att en jättestor snigel som råkade ligga mitt i min väg och överlämnades till förskolan, fick ett mycket varmt välkomnande. Jag vill passa på och berömma de fantastiska fröknarna Lena och Hanna och naturligtvis alla de goa barnen som verkligen fångade ögonblicket och fyllde dagen med snigelpyssel bl a bostad åt snigeln, snigel-sång och snigel-målning.

HELENA SAMUELSSON

Det är många som lämnar oss nu och det är verkligen sorgligt – snyft. Helena Samuelsson som har varit ansvarig för förskoleklassen har drygt en vecka kvar på skolan. Den 20:e är sista dagen som hon arbeta på skolan för den här gången – vi hoppas innerligt att hon kommer tillbaks till oss.

Nästa vecka

*     Anna är ledig måndagen den 12 mars – Helena Johansson vikarierar

*     Fredagen den 16 mars; förskola – åk 2 en spännande och ovanlig dag på skolan (9-14), åk 3 – 9 friluftsdag på Koh Bobo (9-15).

HA EN RIKTIGT AVKOPPLANDE HELG & GLÖM INTE ATT TA VARA PÅ DET STORA I DET LILLA

Helena