5-6:an Kokosnöten

kokosnoten1617432

En välbehövlig fruktstund efter ett hårt styrkepass på idrotten.

kokosnoten1617433

Eleverna har också fått lära sig att skriva vetenskapliga rapporter. Här är en mall till eleverna tagen från whiteboardtavlan.

kokosnoten1617434

Under ett vetenskapligt experiment testade Kokosnötterna att blanda 22 olika ämnen/material/”grejer” med vatten. Här en av de mest självklara, vad händer när vi tillsätter vatten i glaset med en banan? Vad händer med blandningen efter att vi ställer undan den i två dygn?

kokosnoten1617435

Här alla 22 blandningarna och lösningarna. Här hittar vi allt ifrån sten och lera till solkräm, pasta och kanel. En indikator på vad som hänt efter två dygn är lukt, grädde och halvruttna pinnar vann inte doftpriset efter två dygn i nära 30°C värme

kokosnoten1617436

Mysstund med klassen.

Pelle, som är lite av en tävlingsmänniska, utmanade en elev i Kokosnötterna med något som var väldigt svårt. Eleven jobbade extra hårt (såklart!) och klarade utmaningen… så det var bara att bjuda på det utlovade fikat =)

kokosnoten1617437

Maja och Elina njuter av en liten bakelse.

kokosnoten1617438

Ett fantastiskt roligt uppträdande av Kokosnötterna under fredagssamlingen inspirerat av barnprogrammet Bon. I bilden från vänster ser vi Viktor, händerna tillhör dock Sebastian. Blåsande på flöjten är Lucas men själva “spelandet” sköta av Jamies händer.

kokosnoten1617439

Till vänster Freja som “Kyparn!”. Två tomtar, Tuva och Elina, agerade provsmakare till den “typiska” thailändska maträtten pepparkakor med morötter och grädde. I pjäsen fanns också en kossa (Alfred), en morot (Isabel) och Zlatan (Melvin).

,

Comments are closed.