3-4:an Hajen

hajen1617411

Att det är viktigt att läsa mycket det vet ju alla, tur då att det är så roligt. I Hajen försöker vi hitta stunder varje dag där vi läser i våra olika böcker. När vi läst färdigt en bok så har vi en muntligt redovisning av boken där vi kan tipsa våra klasskamrater om bra och spännande böcker. Maja och Bianca är djupt försjunkna i varsitt spännande äventyr med LasseMajas detektivbyrå.

hajen1617412

På rasterna är det alltid full aktivitet. Det spelas olika slags kortspel som ex Uno och bluffstopp, några kör “Kråkan” där man kastar boll mot en vägg och andra spelar bordtennis. Eller så gör man som Joel och Bastian, man plockar fram målen och kör lite fotboll.

hajen1617413

Innan förmiddagsrasten har vi en gemensam fruktstund i Salan, då får vi pröva olika exotiska frukter. Idag bjöds det på vattenmelon, ananas och thaiäpple. Bianca, Noel, Bastian, William, Hugo, Joel och Maja låter sig väl smaka.

hajen1617414

På matten har vi jobbat mycket med problemlösning och att man kan lösa ett problem på olika sätt. Här visar William sina klasskamrater hur han tänkte när han löste uppgiften.

hajen1617415

På tisdagsmorgnarna har vi idrott på stranden, än så länge ihop med Snäckan. Här kör Bastian och Bianca m.fl. stafett på alla fyra medan kompisarna hejar på.

hajen1617416

Vi har också jobbat med diagram och grafer på matten. Här har Joel ritat en fin graf som hjälper honom att lösa de annars ganska kluriga uppgifterna.

hajen1617417

När man bor i ett annat land så blir engelskan en viktig del av vardagen. Här övar Bianca och Bastian på att ställa olika frågor på engelska till en ny kompis.

hajen1617418

Här gör vi en övning där de få träna sig på att prata engelska. Övningen heter “twins” och går ut på att man, genom att gå runt bland sina klasskompisar och ställa och svara på olika frågor, ska hitta sin tvilling.

hajen16174110

Här har hela skolan samarbetsdag i Casuarinaparken. Eleverna får träna samarbete i åldersblandade grupper på olika stationer. Här är en grupp hos Lill där de ska bygga en mänsklig pyramid, ser stadig och fin ut tycker jag.

hajen1617419

Här är en annan station där det gäller att alla tillsammans håller en pinne på sina pekfingrar och sedan ska de sänka ner pinnen och lägga ner den på marken. Låter enkelt? Prova själva så får ni se;)

Comments are closed.