3-4:an Hajen

Hajen1516,1

I Hajen läser vi högt och tyst varje dag. Efter vi läst har vi alltid bokprat. Då fokuserar vi på lite olika teman såsom huvudpersoner, olika genrer, språkbruk eller träna på att sammanfatta det vi läst. Elina är uppslukad av sin deckare där Lasse och Maja just skall avslöja skurken.

Hajen1516,2

Här nere i Thailand får vi mycket mer vardaglig träning på att prata engelska än där hemma i Sverige. Här jobbar Vilgot med grammatik och tränar på att skriva engelska.

Hajen1516,3

Fruktstunden är en mysig stund. Då läser vi nämligen högt ur Maj Bylocks trilogi Drakskeppet som handlar om den lilla flickan Petite som blir bortrövad av vikingar och förd till det främmande Norden. Maj Bylock har blivit en favoritförfattare i Hajen så vi kommer att arbeta mycket med henne och hennes böcker.

Hajen1516,4

På rasterna är det fullt ös på skolgården. Idag hade Elina med sig jättesåpbubblor som vi lekte med och inspirerade till nya jaga-lekar.

Hajen1516,5

I veckan fick vi prova på yoga, de flesta för första gången. Det var roligt men tuffare än vi trodde. Det ställde höga krav både på balans, koncentration och styrka. Men vår instruktör var väldigt imponerad och vi ser fram emot att få lära oss ännu mer.

Hajen1516,6

Vi fick göra massor av rörelser och poser med spännande namn. Detta var en stretchövning i samband med Krigarställningen. Inte helt lätt, men skönt och roligt.

Hajen1516,7

Lunchen äter i på Mons restaurang varje dag. Då och då ser vi en familj med apor på andra sidan vägen som hoppar omkring i djungeln och letar mat. Ganska exotiskt och inte riktigt som hemma i skolmatsalen.

Hajen1516,8

Uno är en favoritsysselsättning på skolan – i alla åldrar. Efter idrotten nere på stranden är det skönt att softa lite i Salan på rasten.

Hajen1516,9

Det var Hajens ansvarsvecka i Salan. Vi bjöd på levande charader på temat seriefigurer. Här visar Elina Pippi Långstrump.

Comments are closed.